Autók » BMW » 5 (1980-1990)

5 M535i

Megbízhatatlan benzintemetö

A kocsit nagyon szeretem, a rossz tulajdonságaival együtt is. Nagyon hozzá tud nőni ez emberhez. Szerentém a kocsit hosszútávon megtartani.
Néha csak megállok a parkoló előtt, és nézegetem a gépet, minden szögből nagyon szép.

Jó tulajdonság : teljesítmény, felszereltség (klima, abs, tempomat, fűthetö bör sportülések, sportváltó, sperr), karosszéria formája.

Rossz tulajdonságai egy ilyen autónak, illetve mivel jár a fenntartása :

- magas fogyasztás (14-15 liter átlagban, finoman nyomva is 12 liter)
- budapesti utakra nem való, szétrázza az autót, és téged is
- drága gyári alkatrészek, bontottban véletlenül pont mindig olyan alkatrész, ami kellene
- sok gyári alkatrészt már nem lehet megrendelni
- kevés hozzáértö szerelö, akikről elmondható:
a, drágán dolgoznak
b, gyakran hónapokkal előre be kell jelentkezni a "szakemberekhez", akár egy órás munka miatt is
c, elkérik a nagy pénzt, de nem végeznek lelkiismeretes munkát
d, van olyan szerelő, aki az elvégzett munka után nem hajlandó egy kört menni az autóval, miután elvégezte a kért javítást
- kora és az alkatrészek állapota miatt nem megbízható, mindig elromlik rajta valami
- nehéz jó lakatost találni, aki ismeri a típust és normális áron dolgozik, fényezőt meg még nehezebb
- drága a fenntartása, simán el lehetne minden hónapban 50 ezer forintot költeni a kocsira, ha minden rendbe akar tetni az ember
- akkora fogyasztása van, hogy egy külsö budai kerület - belváros - külső budai kerület utat kb. 10 liter benzinből lehet megcsinálni
- a vételár kb. 2-3 szeresét kell rákölteni a kocsira, hogy minden rendbelegyen az autón, és akkor már csak havonta fog valami elromlani a kocsin, nem pedig hetente
- megbízhatatlan, mindig akkor hagy cserben a gép, amikor fontos lenne használni (pl: nyaralás)
- nem való külföldi vagy csak általában hosszú utakra, hiszen bármikor otthagyhat az autópályán (amire volt is példa)

Összefoglalva: akkor válassz egy M535i-t, ha
- kevés hajad van, így nem lesz feltűnő, hogy a maradékot is kitéped, amikor szokás szerint szinte minden héten van valami probléma a kocsival
- ha nem sajnálsz havi 10-20 ezret arra költeni, hogy begyere a belvárosba a kocsival, és nem kezdessz el számolgat, hogy ezért a pénzért már 3 db. bkv bérletet tudnál venni
- képes vagy lemondani fontosabb dolgokról azért, hogy a kocsi jobb állapotba kerüljön
- ha meg tudod érteni, hogy ami időt, pénz elköltessz a kocsira, azért van, hogy havonta átlag 1-2 szer egy jót autózhass a mai világban egy cseppet sem praktikus kocsival.

- váltó, centrálzár, alapjárat, kipufogó, vízpumpa, hátsó lámpa, elsö és hátsó futómű, ablaktörlő motor, fűtésmotor, tempomat, hátsó lámpák világítása, bőrülés ülésrészének fűtése, elektromos ablakemelő

Régi osztálytársam, nem bmw szervízben dolgozik

Fenntartási költség (1) Évjárat 1986
Megbízhatóság (1) Vezetett km 20000