Autók » BMW » 5 (1980-1990)

5 520i

Cápuci

Amikor megláttam egyb?l beleszerettem!A megvétel után rögtön a szerel?mhöz Imibához vittem és itt ért az els? meglepetés!A vezérm?szíj cseréjénél észrevette a szerel?m Imibá hogy nem passzól az új szíj!Meghnézte a motorkódot és kiderült hogy ez a motor nem az a motor mint amivel szerelték,ez a motor cserélt!És mint kiderült ez tényleg így van!!De nem baj így legalább fiatalabb:))Aztán használni kezdtem.A 6 hengeres soros szépen duruzsol de a teljesítménye eleinte nem volt nagyon kirobbanó,Imibá javasolt egy szelephézag és gyújtás állítást javult a helyzet de még nem volt kielégít?.Aztán egyik nap megyek vele és benzinszagot éreztem újra irány a szerel?mhöz!Imibá megállapította hogy a benzinnyomásszabályozó ment tönkre.Na ezután a csere után már nagyon jól ment a gép!Szedte az aszfaltot!!Aztán hamarossan elment az alapjáratom.Imibá a bemelegedés szabályozót cserélte ki és 2 db vizh?fok gombát.Aztán nyáron jött az igazi fekete leves!Megforrt a víz.A viszkókuplung ment szétt a h?t?ventillátornál Imibá kicserélte.Mostanában problémamentes az els? év volt csak ennyire z?r?s de Imibá azt mondta hogy ezek csak az autó korábol adódód hibák.És úgy gondolom igaza is volt.Mostanában a kuplung rosszalkodik Imibá azt mondta hogy ezen nem lehet állítani mert hidraulikus meg kell kuplungozni!De ezt már csak jöv?re.Az autóval elégedett vagyok a korát meghazuttoló állapotban van,a teljesítménye nagyon jó mindíg van er?tartalék ha kell:))A felszereltsége sem rossz!Szervókormány kp zár elektromos tükrük elektromos ablakok.Imibával még egy riasztót rakattam bele a biztonság kedvéért.Egyedül a gázpedállal kell vigyázni mert hamar megeszi a 12-15 litert a kicsike:)

- Bemelegedés szobályozó,viszkókuplunk,benzinnyomás szabályozó cserélve volt rajta ez kb 30000 ft volt.

Csöbönyei Imre "Imibá" Ács

Fenntartási költség (6) Évjárat 1984