Bontószökevény
Most már nosztalgiával gondolok,a jó13-évvel ezelötti eseményekre.Fiatal voltam,és a lada után nekem ez valami fenomenális dolog volt.BMV 520I.És a Derick is ilyennel üldözte a rosszfiúkat.Bár szerintem a márkajelzésen kívül nem sok hasonlóság volt az én és az ő autója között.A gép amit vettem,eszméletlenül le lehetett hajtva,máskülönben képtelenség ennyi meghibásodás.Pedig kivülről nagyon jó nézett ki,semmi rozsda,és szép fényezés.Kezdeti románcunkat rögtön beárnyékolta a kipufogó leszakadása.Heggeszteni nem lehetett,(a szin rozsdát ugye nem lehet) így hát csere. De nem ám csak a hátsó dobot,hanem az egész rendszert.Aztán egy kicsit jobb idő lett,na nem 30-C hanem +5,és rögtön fort is a víz.Hűtőventilátor kampec.Valami hülye zselés kostrukció jav nem lehetett.A bontós közölte hogy van bőven a telepen csak éppen azokis mind rosszak.Amikor az új ára felöl érdeklődtem,olyan összeget mondtak,hogy hanyatestem.Igy hát direktre kötöttük és állandóan ment.Így viszont a motor nem érte el az üzemi hőfokot,és zabált mint állat.Mindjárt utánna az injetor szarakodott.Alapjáratot képteléenség volt rajta állítani.Hiába csavargatták.Végül lett alapjárat 1800-fordulaton.Képzelhetitek mit zabált.Na jó nem folytatom.Elég annyi,hogy az előző automnál nem (lada),hanem ennél szembesültem,hogy hány ezer alkatrészből is áll egy autó.Biztos hogy az álltalam leírt dolgokból nem lehet álltalános konzekvenciát lemérni a tipusról.Talán a tanulság annyi: Ha egy autó kivülről jól néz ki,és jó imige van,attol még hibaforrások tárháza lehet,ha nem kapta meg azokat a karbantartásokat amitt kell.A késöbbiekben volt még BMV de ezt már sokkal körültekintőbben vásároltam,megnézettem.Nagyságrendekkel kevesebb problámám is volt vele.Tehát mégiscsak jó autó a BMW
- Szinte minden: Hűtőventilátor,servókormány,futómű,injektor,fűtésradiátor kipufogó,benzintank.és a jó ég tudja még mi.
haverok,saját magam,és jó pár "sufnis " szerelő
Fenntartási költség | (3) | Évjárat | 1983 |