Autók » BMW » 5 (1980-1990)

5 520i

A vezetés élménye...

A Bmw a következ?képpen került a birtokomba: az akkoriban használt autómon szerettem volna túladni. Be is állítottam egy autókereskedésbe, ahol nem sokat állt, ugyanis délel?tt vittem és délután már csörgött is a telefon, hogy eladták. A hírnek örültem csak, azt nem tudtam elképzelni, hogy addig, mivel járok, amíg nem jön meg az új autóm.
(4 hónapról volt szó.) A telefonhíváskor pont az autószalonba voltam. Megkérdeztem nem tudnak e valami olcsó autót addig. Mondták, hogy van egy….

1982-es t?zpiros 520-as automataváltós hibátlan Bmw. 2 tulajdonosa volt. Kimentem megnéztem és azonnal megvettem. Nem hittem a szememnek olyan szép állapotban volt!
Egy kicsit sajnálom is, hogy eladtam azóta.

A 4 hónapos használat során csak egyszer hozta rám a frászt, amikor bedobta a törölköz?t egy forgalmas útszakaszon. Gondoltam váltócsere, mert D állásból egyszer?en nem lehetett kimozdítani a váltót + a hátsó kerekek is beragadtak. ( a forgalmi dugóról plusz az elszállításról nem beszélek). Az autóment? lerakta a szerel?nél a bömbit és pár pillanat alatt meg is javította. Annyi volt a hiba, hogy nem volt benne váltóolaj. Ezek után tökéletesen m?ködött. A futóm?vel nem foglalkoztam néha-néha kopogott meg recsegett, de mondta a szerel?, hogy 2 héten belül mindent meg tud szerezni bontottan, ha esetleg ki szeretném cserélni.
Minden más jól szuperált azt hiszem. Ja még az elektromos antenna ment tökre. + 1-2 tömítés, gyertya, stb apróságok.

Az autóval nagyon meg voltam elégedve sokszor kihasználtam a hátsókerék adottságait (keresztben csúszkálás, max-kör stb gyerekes hülyeségek) persze ilyenkor könnyen 18-20 literre felszökött a fogyasztás. Végsebessége 190 körül van, de ilyen id?s autóval nem ajánlatos ennyivel menni! Az autót olcsón karban lehet tartani és rengeteg bontott alkatrész van hozzá. És állítom jobb volt vezetni, mint egy új suzukit.

- Elektromos antenna,

Fenntartási költség (8) Évjárat 1982
Teljesítmény (7) Km vásárláskor 212000
Előző autója? A6 Következő autója? ?
Verdikt (6.5/10)

BMW 5 (E28) 1980