Autók » BMW » 3 (2012)

3 328i M Sport

Fekete cirkáló

Egy 2010-es E91 318D LCI Touringról váltottam erre a kocsira, ami egy 2015-ös F31 328i M Sport Touring.

A kanyarstabilitása elég jó, de lehetne keményebb a futómű: mondom ezt M Sport felfüggesztéssel és 19 collos felnikkel.

A fékek elfogadhatók, de jobb lett volna bele M Sport fékrendszer.

Hosszú autópályás út végén kábé 9.5 liter volt a fogyasztás, de tempomattal 120 km/h-nál Eco Pro módban sikerült már a hivatalos 6.8 liter. Ez a kocsi azért inkább 9 litert fogyaszt, és érdemes 98-ast tankolni bele. Ez jelentős különbség a takarékos 318D-hez képest, de a teljesítményéért megérte.

A sportülések jobbak a sima ülésnél, de még így is nehéz eltalálni a tökéletes pozíciót. A csomagtartó 495 liter, ami csak 60 literrel kevesebb a batár ötös BMW-nél. Egy család cucca belefér egy gyerekkel, de két gyerekhez már más kocsit keresnék.

Az új profi iDrive nem rossz, de egy csomó minden (RTT, traffipaxjelző) csak felárért van, míg egy sima Garminban mindez alapból benne van. Az automata lámpabekapcsoló jól működik; az automata ablaktörlő-kapcsoló már kevésbé: általában későn kapcsol, és akkor is rossz ütemben. A Bluetooth és USB-kapcsolat tök jó: egyszerre lehet iPodról zenét hallgatni, iPhone-ról telefonálni, vagy akár egy hard drive-ra elmentett CD-t hallgatni. A tolatóradar hasznos, és a tempomatot is megkedveltem. A dupla xenon szuper, főként a fényszóró.

Egyelőre ennyi. Elégedett vagyok vele.

- Eddig semmi, de új kocsinál nem is számítok semmi hibára.

Külföld

Fenntartási költség (7) Évjárat 2015