Autók » BMW » 3 (2005-2011)

3 330 XD

Sosem gondoltam volna.... Annyira jó...

Kezdjük ott, hogy sosem akartam BMW-t, és sose gondoltam, hogy valaha lesz. Aztán a feleségem azt mondta, hogy ő azt akar, én meg úgy voltam, max majd eladom pár hónap múlva...

Most ott tartok, hogy a következő is BMW lesz.... Persze csak 6 hengeres.... Amíg lesz....

Kezdjük a költségekkel:
Tény, hogy drágábbak az alkatrészek, mint az előző kocsijaimhoz (Nissan almera, Peugeot 307, VW Passat), de soha semelyikkel nem volt ennyire kevés gondom.
Tehát ha megtett kilométerre vetítem le a költségeket, messze ez eddig a legolcsóbbra kijövő autóm. Bár valószínű, hogy ez szerencse kérdése is, hiszen egy 13 éves kocsiról beszélünk, az előző tulajokon is sok múlott. És persze ebből adódik, hogy ez a legmegbízhatóbb is. Az egyetlen hiba, ami eddig előfordult, hogy az egyik kollégám lehúzta a jobb hátsó ablakot, és úgymaradt.
Próbálgattam elől, hátul, de nem ment fel. Felhívtam a szerelőt, hogy gáz van, vinném a kocsit. Két perc múlva megpróbáltam, és feljött, azóta is működik.

De még mielőtt mindenki rohanna BMW-t venni... Vásárlás után 500 ezret azért elkért: motorolaj, difi olaj, váltóolaj, szűrők, gumik, akksi, pótvízpumpa.
2.100.000 -ért adták, 200 ezer az átiratás friss műszakival meg mindennel, meg 500 ezer a szerelőnek... Hárommillió volt rászánva, végül annyiba is került.

A nem költségek:
De nem azért lesz, a következő is BMW, mert (eddig) olyan megbízható, hanem mert ha van olyan nap, hogy nem kell vele menni sehová, rendesen hiányérzetem van. Ezelőtt is szerettem vezetni, de most egyszerűen imádok. Bődületes ereje van, és olyat lehet menni vele kanyargós úton, hogy csak na, és nem kell hozzá száguldozni, csak kicsit dinamikusabban haladni. Mindig imádkozom, amikor olyan szakaszhoz érek, hogy ne legyen előttem senki...
Igazából egy hibája mégis van az autónak: sport futóműves. A jó úton persze ez nem hátrány, de itt magyarországon elég kevés az olyan. Ígyhát jótanács: Kerüld el, de jó messzire !

Szeretnék objektív lenni, de nem biztos, hogy megy. Beleszerettem, csak az asszony meg ne tudja....

- Akkumulátor: 45000 Ft, - Pótvízpumpa: 86000 Ft.

Benyó Gusztáv

Fenntartási költség (7) Évjárat 2007
Előző autója? Passat B6 Következő autója?
Verdikt (8.6/10)

BMW 3 2005 (2005)