Autók » BMW » 3 (2005-2011)

3 320D Touring

Highway killer

az autót magánszemélytől vásároltam meg, a ker................
tisztelet a kivételnek!
9 éves BMW-t venni már egy nagy kihívás, mivel ezt az autot 99% ban arra veszik,készítik, hogy menjenek, haladjanak vele a maguk módján.
ugyhogy sok szerencsét mindenkinek aki 9 vagy annál idősebb bmw-t akar venni idegenbe. persze szerelő ismerőstől én is megvenném a sajátját,
na de ez nem mindig jön össze..
az autó amit megvettem már akadt némi apró hiba, de csak esztétikai,(behajló tükrök, kb 90 1db,mert az egészet cserélni kell ha mondjuk túlfordul)
a motor ugy tünt rendben van. a kaszni nyikorgott nyekergett menet közben városban, a sok gumi perem, meg müanyag elem... ami azóta is megvan. mondhatni hogy idegesítő. 100 fölött már mindegy, de városba felettébb idegesitő a sok nyekergés.
-alacsony az eleje az autónak. az előző tulaj megtörte a haslemezt, az első lökhárítóval együtt. műanyag heggesztésel és javitás(50?)fényezés még hátra van : ) lehet a motorháztetőt is fényeztetem ha már...
- gépi mosó ( könyves kálmán krt.) leszedte a hátsó bmw jelnek a boritását. új jel, és rárakás (20) de ez hosszú sztori lenne... rendesen meg kell bontani egyébként a hátulját, hogy szakszerüen legyen rátéve az új jel.
- főtengelytárcsa, és hosszbordás szíj csere ( 90) otthagyott egy parkoloban, tréler plusz szerviz...
- ablaktörlő lapát plusz kar hozzá(60) mert egyik szombat este egy erős legény kitépte a helyéről mind a kettőt. szerencse hogy a motort nem kellett cserélni(120) ami mozgatja a lapátokat. legyen átkozott aki tette, tudnék szebbeket is írni : D... de bízom abban aki jót tesz azzal jó, aki rosszat azzal rossz dolgok fognak történni.
na ennyit a szépségről.
- felületi hibák, minimál jégkár, amik nem igazán érdekelnek
- cserélve lett - első féktárcsa, fékbetét ( 60-70 )
- cserélve lett - hátsó legéscsillapító ( 50 )
- motorolaj, szürők, folyadékok, kárpit tisztítás, polír(100)
nagyjából ennyi, az autó jól megy, touring jellegéből autópályára tervezték, hosszú utak megtételére, a fogyasztás minimális hosszú távon, shell.
Összegezve, jó autót sikerült vennem, amit újítgatok, rendbe rakok a maga módján, 10 éves lévén, mindent már nem kell helyre rakni rajta.
motor, fék, váltó, futómű rendben legyenek aztán kivánok...
magas a szervizköltsége, de ha időben rá van költve a megfelelő helyre,
visszaadja a német mérnökök dinamikus munkájának eredményét.
érdemes megvenni legalább a középkategóriás alkatrészeket, csere esetén.
városba 10-11, uton 6-7l. automata

el tudnám képzelni ezt a típust 2006os évjáratban a következőkkel:
- panorámatető
- automata váltó
- bőrülés( valami jófajta)
- black endlight

viszlát! : )

- -x-drive :p

Fenntartási költség (2) Évjárat 2006
Megbízhatóság (3) Vezetett km 20000
Előző autója? Következő autója?
Verdikt (5.3/10)

BMW 3 2005 (2005)