Erőgép
Fogyasztás:
A katalógus szerint kevesebb a fogyasztás, de 7 l-től nem több kondival és leginkább városban használva sem.
Kényelem:
Kényelmes és gyors. Ültetett futóművel és 17-es kerekekkel is komfortos, nem ráz, az előző bmw-met M sportfutóművel - hájrázónak becéztem. Jól fordul. 1500-as fordulattól szépen húz, 2000-3000 között állat. Kötelező az övet bekötni, mert különben megőrit a figyelmeztető hangjával. Robosztus, jól összerakott élményt kelt az emberben a vezetése.
Alap felszereltségnél kevés a tárolórekesz az első üléseknél, kicsi a kesztyűtartó.
A szerviz költségektől előre félek, de még a 30 000 Km messze van - nagy a szervizintervallum.
Az index kapcsolót meg kell sokni - nem a régi beakadós fajta.
Az utánfutót 300-400 kg-mal észre sem veszi. A vonóhorog elektromos csatlakozója nem kompatibilis a magyar szabvánnyal, gombnyomásra engedi le és húzza vissza.
Vezetési élményt nyújt, alig bírja kivárni az ember, hogy kimenjen az országútra - élményautózás.
A 6 gangos váltót meg kell szokni, hamar el kell váltani, de nagy tempót is biztosít a gyors váltások mellé. 80-100 km/h-tól 6-ba lehet tenni és megy. Nagyon jó a váltó, minden fokozatba tételét végig lehet érezni az autón, rövid úton jár.
Hibák:
Még nem találta.
Még bejáratós, 2000 km-ig 3000 fordulatot nem szabad átlépni, max. 150 km/h. Azért kipróbáltam 170 km/h - nál 3000-ret forog a motor, várom, hogy meghajthassam a pályán.
A hátulját eléggé lebecsmérelték (pedig csak szokatlan), de meg kell csak szokni, és utána azt fogod mondani gyönyörű. Tekintélyt parancsoló, mindenütt megnézik, egy Alfát nem szabad még hasonlítani sem hozzá.
A megültetés sokat dob az autó kinézetén - kell alá min. 17-es kerék.
Csak ajánlani tudom – nem olcsó, de megéri a pénzét – aki olcsót keres az meg ne bmw-t keressen.
- Még semmi.
Magisz Kft. Debrecen