Autók » BMW » 3 (2005-2011)

3 330d

330d "a vezetés élménye" szó szerint

Nagy dilemmában voltam, hogy a 330d vs. 320d. Persze, elég a 320d is bőven, de mi lesz ha megbánom? És állandóan az motoszkálna a fejemben, hogy a 30-as milyet tolna... Szóval akinek a racionalitás fontos szempont, az ne vegyen ilyen kocsit, azoknak elég a kisebb. Viszont ha valaki szeret vezetni és örömét leli az autózásban, na annak való igazából ez az autó illetve ekkora motorral.
A szervíz tapasztalataim nagyon jók. Az autó szerintem jó műszaki állapotban van és ez így is fog maradni. A szervíz ahová hordom jól felkészült, bízom bennük és mindent le illetve kicseréltetek amit mondanak. Azt hiszem ez a lényege, nem csak a BMW-nek hanem minden márkának. Az egy egészen más kérdés, hogy mi mennyibe kerül hozzá. Szerintem nem vészes, de aki nem akarja ill. nem tudja ezt megfizetni, az persze vehet BMW-t, de csak szidni fogja mint a bokrot, mert a szervízérzékenysége viszonylag magas. Szóval lehet BMW-vel feszíteni mint fácánkokas a dülőn, csak akkor is legyen kemény az ember amikor a szervízdíjat kell kifizetni... :-)
A fogyasztást illetően nagyon durván jó. OMV-nél tankolok, késő ősztől kora tavaszig Maxxmotion gázolajat. Nálam az autó 7-7.5 fogyaszt kevés városi használat mellett. Az igaz, hogy nem ütöm vágom, viszont dinamikusan vezetek. Meg hát ki tudja megállni, hogy ne tesztelgesse a 245 Le és az 520Nm-t?? A páromnak egy kis 118d-je van, ami ugye 2.0 motorral van szereleve. Annak a fogyasztása 5.5-6 liter. Szóval az az 1-1.5 liter szerintem lófax.
Összegezve: Van valami a BMW-ben, illetve vannak valamik a BMW-ben ami(k)leírhatatlan és igazából ezt akkor érzi az ember ha vezeti, használja, utazik benne. A megjelenése, az ergonómiája, a dinamizmusa, a vezethetősége, a viselkedése együtt maga a márka. Valakinek ez "átjön" valakinek meg nem.
Gyűlölöm a BMW-s sztereotípiákat és teszek is ellene, és igen, az AUDI-kat is beengedem sávváltáskor.

- Meggyőződésem, hogy a BMW-ben semmi nem romlik el, csak elkopik.

1st Auto - Nyíregyháza, Nagy Miki

Fenntartási költség (3) Évjárat 2011