Autók » BMW » 3 (2005-2011)

3 320si

320si a szomjas GT

Nem nehéz beleszeretni. Az M-es külső, belső, a 18-as gyári kerekek, ültetés, alcantara ülések.... Amint megláttam élőben, tudtam hogy megveszem. Nem mertem használt dieselt bevállalni, főleg nem BMW-t. Gondoltam a benzines sem eszik sokkal többet, és kevesebb dolog mehet rajta tönkre. Baj nem is volt vele, de a fogyasztása az nem semmi. 10 liter alá csak hosszú úton tudtam vinni, városban óvatos vezetéssel is minimum 11-et benyelt, de télen mértem 13-at is.
Az autó jó, nagyon jó. Elképesztően jó vezetni, megbámulnak benne, utánad kiabálnak a csajok. Bár 4 hengeres, mégis nagyon szép gurgulázó hangja van. A legjobb, és a legrosszabb is egyben a futóműve. Ültetett, 18-as kerekekkel elöl 225, hátul 255-ös defekttűrő gumikkal olyan kanyarvételt tesz lehetővé, hogy nem is gondolnád. Illetve tenne, ha nem volna minden út lukas. Mert így elpattog. Akár egy kis poron is megcsúszik, és a rugózás kényelme vetekszik egy lovaskocsiéval. Driftelni nem érdemes vele, mert állítólag gyenge a kormányműve. Nekem semmi bajom nem volt vele, de egy márkaszervizben rutin átvizsgáláskor ki akarták velem cseréltetni 40000km után, mondván még garanciás. Megnézettem minden szerelő ismerősömmel, de senki nem talált semmi rendelleneset. Egyébként nagyon készségesek a szervizek, gyorsak, előzékenyek és drágák.
Mindent egybevetve hihetetlen egy gép. Hosszabb utakra, esetleg kisebb kerekekkel tökéletes választás, de városban nagyon kell rá vigyázni, a legalacsonyabb helyeken is felakad, és a méregdrága felnit is könnyű megkoccolni.
Talán mégis diesel kéne!?

- Semmi. Csak a kopó alkatrészek.

Apósom. A számítógépes dolgokon kívül mindent megoldott. Azért márkaszervizbe kell vinni.

Fenntartási költség (7) Évjárat 2006
Előző autója? Swift Következő autója? 320d