Autók » BMW » 3 (E46) (1998-2005)

3 (E46) 320d

Stabil Touring

2003-as e46 320d touring /nem kombi :)/ M-packet 2 csomaggal
A kétezres dízel motor ereje /150Le/ elég dinamikusan mozgatja a másfél tonnás kasztnit, a gyorsulásoknál a pillanatnyi fogyasztás nem ritkán 20 liter körül mozog, de ha az elért sebességet kell tartani, akkor megelégszik 4-8 liter közötti gázolajjal 100 km-re. Az utastérben karbon betétek vannak, nagy navi, sportülések, tempomat, sport bőr multikormány, harman kardon hifi, élvezet benne utazni. Én a 186 cm magasságommal, 103 kilóval éppen kényelmesen elférek, nagyobb embereknek nem javaslom, az ülés magasságállító így is koppon lent van. A hátsó ülésen a magamnak beállított első ülés mögött nem túl kényelmes. Négy fővel utazva, nagyok elöl kisebbek hátul, mindenki szerint nagyon kényelmes, középen hátul még elférne egy ember, de a kardánalagút miatti lábtér elég magasan van, ezért nem javaslom. A csomagteret nagyon eltalálták, ideális nyaralásokhoz, kempingezéshez, bár volt már benne két 120 literes boros hordó, 3 méteres gerendák, a bringa is simán befér. A csomagtér üveglapja külön nyitható, ami igen praktikus. A hat gangos váltó telitalálat, a 130-as tempót hatosban kb. 2500-as fordulatnál 5 literes fogyasztással tudja. A nagyobb sebességnél sem torpan meg, 180-nál még igencsak érezhető ha gyorsítani szeretnénk, a sportfutómű elöl 225/45 r17 hátul 245/40 r17 gumikon elég jól fekszi az utat, a kanyarokban félelmetesen jó. A Magyarországon általánosan szar utakat is viszonylag jól kezeli, bár nem egy ringatózó hajó az tény. Munkába járok vele, általában főúton és autóúton egy kis várossal spékelve, nem vagyok az a tipikusan lassan és nyugodtan haladó sofőr, mégis 6.5 körül fogyaszt. Az autó fekete színű, a kora ellenére még ma is elismerő tekinteteket vonz :)

- A jobb hátsó rugó eltört, /már így vettem/ gyári csere:32000Ft - Egy kulccsal vettem, új vásárlása, többi letiltatása:56000Ft - Olaj,olajszűrő,üzemanyagszűrő,pollenszűrő,levegőszűrő/mindenből gyári/:52000Ft - Hátsó difi jobb oldali féltengely kihajtás szimeringnél szivárgott az olaj, szimering és olaj csere:12000Ft -

Az eddigieket én csináltam...

Fenntartási költség (5) Évjárat 2003
Teljesítmény (7) Km vásárláskor 205000
Megbízhatóság (9) Vezetett km 20000
Előző autója? Swift Következő autója? 330d
Verdikt (7.7/10)

BMW 3 (E46) 1998 (2005 - 2005)