Autók » BMW » 3 (1998-2005)

3 318 i

Meglátni és megszeretni, de nem egy pillanat műve volt

Először az Autó-Motorban, majd élőben a "Drága Bakter Úr" szalonjában láttam meg és belészerettem. 1992-ben vettem egy 316 i-t. 10 év és 200 ezer km után cseréltem le a mostani
318 i-re. Ez azért többet tud. Két liter, 143 LE és 200 Nm. Simán megy 200-t, és akkor is csak egy kis szélzaj van. Fogyasztása átlagban 7,2. Élvezetes a vezetése, kitűnő az ergonómia, jól tartanak a sportülések, felemelő érzés tekerni az M-es sportkormányt, főleg kanyargós hegyi utakon és ragyogó fénye van a xenonnak. Az opciós listáról érdemes válsztani néhány dolgot, bár ezek akár egy Astra árába is kerülhetnek. Autópályán defenziv vezetéssel, a 130-t és a KRESZ-t betartva nem nő a fogyasztás. Sietős esetben,a belső sávot uralva, a tempomatot 180 körül tartva már gyorsabban ürül a tank.A sok elektronika miatt bizonyos finomságokat csak használat közben vettem észre. Pl: DSC két fokozatban kapcsolható ki,vagy a hazakisérő fényt véletlenül vettem észre! Alapjában véve elégedett vagyok vele,a meghibásodások ellenére is. Csak az nem romlik el, amit nem használunk. Lehetne erősebb is, 6 henger több mint a 4, talán majd legközelebb.

- Külsőtükör elektromos kapcsoló

A1 Györ

Fenntartási költség (8) Évjárat 2002
Előző autója? 316 i Következő autója? 325 i vagy X3
Verdikt (7.4/10)

BMW 3 (E46) 1998 (2005 - 2005)