Kismadár :)
Úgy döntöttem én is elmondom a BMW-m történetét. :)
Ismerőseimnek volt ezért én is kipróbáltam párat, nagyon megtetszett, már volt egy autóm, de úgy gondoltam kell egy ilyen is egyszer élünk, 530D-t akartam nagyon, olyanból vezettem párat nagyon ment stabil volt stb, tetszett, elkezdtem nézelődni és kb. 20-25 után már kezdtem megunni az egész autóvásárlósdit, mindegyik egy rakat szar volt... úgyhogy elkezdtem nepperekhez járni a közelünkben hátha látok valamit alapon, hát találtam is nagyon közel volt, untam is már, és úgy döntöttem nem húzom tovább úgyhogy megvettem a kismadarat.(a kismadár onnan jött hogy barátnőm így hívta mert ha padlóztam olyan volt neki mintha felszállt volna :)) kipróbáltam és nem mondhatnám, hogy teljesítményben egetverő különbség lett volna a 30D-hez képest (pláne a 330D-hez képest ami 184 Le ott majdnem semmi 180ig...)
Szóval kicsit elkapkodtam a vásárlást de úgy gondoltam hogy kevesebből kijönnek a dolgok mint az 530D-nél és úgy számoltam a pénzzel hogy azt veszek, na elhoztam és ahogy tettem bele a kilómétereket egyre jobban jött elő a szar.. rázott nem volt stabil 60-nál padlónál vilogott a kipörgésgátló (erős de azért nem ennyire) minden kátyúba belement (17") pedig aztmondják hogy élvezet vezetni, hát ez nem volt az, nagyon nem. Elvittem futóműveshez és gumishoz és elkezdődött a pénzköltés :)
Kormánymű holtjáték túl nagy javíthatatlan, csere lengéscsillapító csere, akkor már fékcsövek is meg fékolaj, szervóolaj, kormányösszekötő, a 4ből 3 felni görgőzés, 4 új nyárigumi mert puklis és szakadt volt belül a két hátsó( ezért pörgött meg olyan könnyen :)) hát ez kb. 360.000 Ft-volt kezdésnek na mondom mostmár jó lesz. Úton már jó volt úgy ment mint a vonat, na mondom kész, elmentem még váltóolaj cserére aztmondták ajánlott, hát csere után rántott váltásoknál na mondom ez is gatya, elvittem 280.000 Ft mostmár az is jó... (tényleg úgy váltott mint az álom)
Közben persze a sallangokat is kicseréltettem motorolaj, szűrők stb. minden.
Tönkrement még az ablakemelő (mindkettő) termosztát (mindkettő) a süni, meg fékeket cseréltem rajta, annyi még fontos volt nekem hogy a pillangók legyenek kint, de azokat az előző tulaj már kiszedte. Van azért pozitív is bőven :)
A teljesítmény kiváló, a motorjára nem költöttem, de mindig az omw-s max-ot tankolom bele plusz minden második tankolásnál spuri, aztmondják a 4hengeres bmw hangja mint a traktor, hát az enyém gyönyörű pláne ha megnyomom szebb mint a benzinesé.. brutál a teljesítmény(autómata , előzésnél nincs agyalás), nincs chippelve, plusz a fogyasztás, na hát az... 110-nél 4 L-en áll a pillanatnyi.. (autómata!) annyi volt még, hogy köpött egy feketét ha odaléptem, szerelő mondta kartergáz szűrő, kicseréltük és kész most is köp ha sokáig megyek vele alapjárathoz közel, de a köpés után többet nem füstöl. A xenon szép meg menő, de az enyém kicsit zavaróan gyenge, nemtudom ezek halványulnak??
Tökéletes választás a fiataloknak, viszonylag jól megy keveset eszik, ha jót választ nagyon költeni se kell rá, modjuk ne úgy számoljon senki, hogy nem kell rá semmit költeni pl.: egy 95 mAh-s akksi 40 ezer :) xenon lámpa pár 50 ezer, nem 800 a tescoba, 225/45 r17 gumi 140 ezer, olajcsere 45 ezer fékeke se olcsók, bejöhet egy porlasztó felújítás stb. csak a példa kedvéért kb. 5-700 ezer legyen még rá akkor lesz egy kb. hibátlan BMW-je. Sok ismerősömnek fütyűl a turbó az enyém még nem hallatszik de még az is benne lehet a pakliban 300 ezerért stb. akinek ez néha nem fér bele ne ilyet vegyen mert megkeseríti az ember életét, volt ilyen ismerősöm aki úgy gondolta majd hitelre meg spórol de már a végén ki se állt a garázsból mert nem akarta hogy valami megint tönkremenjen(!!) én így gondolom. Nagyon szeretem, azt mondják ha nem néz vissza az ember ha leparkolta akkor az nem neki való autó, hát én mindig visszanézek :)
Ja, még annyi, hogy a csajok nagyon szeretik (mindegyik vigyorog belefé) :D
A következő 535D vagy 335i A legjobbak!
- - Ablakemelők - - Kormánymű - - Lengéscsillapítók - - Termosztát, EGR termosztát - - Előtét ellenállás - - Autómata váltó
Fenntartási költség | (6) | Évjárat | 2002 |
Előző autója? | – | Következő autója? | 335i, 535D |