Autók » BMW » 3 (1998-2005)

3 318D

Kényes, de megbízható. Tökéletes választás

Amikor előszőr megláttam azonnal beleszerettem. Gyönyörű autó - ez volt az első benyomásom. Amint lehetőségem lett rá, nem sokat gondolkodtam: kinéztem, megnéztem és megvettem. 3 évesen 154000km volt benne, ami nem sok jóra adott okot, ennek ellenére belevágtam. Óva intettek ettől az autótól, sok bajom lesz vele, drága, ilyen sok kilóméterrel autót venni, stb. Szerencsére egy kollégámnak évek óta ilyen típusú autója volt és ő jó véleménnyel volt és van ma is róla, ami sokat nyomott a latba a vásárláskor.

Szinte minden kopó alkatrészt ki kellett benne cserélnem plussz az előző tulaj autószerelője sokat gányolt. Néhány példa, ami eszembe jut

- az ablakmosó motor szigetelőszalaggal volt körbetekerve,
- a katalizátor belseje törött volt, cseréltettem ( amikor megvettem nem csörgött, átvettem, hazamentem csörgött ).
- csomagtartó nyitó kívül ragasztva, belül szigetelőszalagozva

Másfél éve használom, több mint 54000km-t tettem bele és ugyan olyan megbízható, mint amilyen akkor volt amikor megvettem. Könnyű és jó vezetni, mindíg van benne egy kis tartalék lóerő ha szükséges, ugrik, pörög. Bírja a nyúzást, taposást, ha rájön az emberre az "állatkodás". Nem recseg, nem ropog, nem kattog, nem serceg, stabil és megbízható minden helyzetben, biztonságérzetet ad.

Rendszeresen hordom szervízbe, olaj- és szúrőcserére. Sokat használom, nincs könnyú élete az autónak.
Az alkatrészek borzalmasan drágák hozzá. Kényes a szúrők tisztaságára, a rendszeres olajcserére, de meghálálja.

Nem bántam meg, hogy megvettem, nagyon elégedett vagyok vele, én is és a család is szereti. Mindenképpen megtartom, jó választás volt.

Ami nem tetszik:
- egy fél literes üdítőt nem tudok sehová letenni az autóban,
- nagyon alacsony az alja ( könnyű odacsapni )
- nagyon drága az alkatrész

- Igazán az előző tulajdonos gányolásai után kellett javítani. "Magától" csak az ablakemelő a vezető oldalon és a csomagtartó nyitó romlott el. Ja és az izzók sem tartanak benne sokáig az első lámpákban

Turcsán Autószervíz
XVII. Rákoskert, Strázsahegy

Fenntartási költség (5) Évjárat 2003
Előző autója? Következő autója? BMW
Verdikt (7.4/10)

BMW 3 (E46) 1998 (2005 - 2005)