Autók » BMW » 3 (E46) (1998-2005)

3 (E46) 320 D touring 136 LE

Idősödő kedves.

Sziasztok!

Az autó egy éve van nálam azóta 25 000 Km-t mentem vele. Ennek a 2/3-át fél év alatt(új munkahely). Mint a fiatalok többsége énis hátsó kerekes autóként nem is gondoltam másra csak az E46-ra. Nem bántam meg. A megvétel után apróbb dolgokat kellett rajta megcsinálni. Esőszenzor nem mindig működött. A javítása kb. 1 óra lett volna, ha nem szívok el közbe egy doboz cigit. Innen is üdvözlöm a tervezőket, ha egy centivel hosszabb a kábele, akkor 10 perc lett volna. Aztán nem ment a hátsó ablaktörlő. Az is kb. 1 óra alatt megvolt. Bevolt rohadva. Aztán nem működött egyik kulcson se a távirányító. Internetes videó alapján az egyik kulcsot sikerült betanítani. A másik helyett vettem új kulcsot. Mivel ekkor volt céges autó,így csak a hétvégi kirándulásokra volt használva az autó. Jöhet a külföldi nyaralás nézzük át a kocsit szigorúan 2 nappal az indulás elött(!!). Kardán kereszt, felfüggesztés kuka. Jó semmi baj, mindenhol lehet hozzá kapni mindent. Népautó. (kivéve karosszéia elemet). Az E 46, ha gondos a gazdája, akkor jó autó. De csak annak ajánlom, aki szeretne vele foglalkozni, mert nem drága karbantartani, de igényli az odafigyelést, hogy megbízható legyen. Dízelt csak annak, aki sokat megy. Télen 10 km kell ahhoz, hogy a vízhőfok mutató felkusszon középre. Fogyasztása szerintem nagyon kedvező. Városba 7,5-8 L, Országúton akár 5 L is elég lehet(nem sietve, tempomattal, nekem még nem nagyon sikerült) Viszont autópályán, már inkább 7 Liter a fogyasztás(persze kamionok mögött itt is lehet kevesebb, de én inkább a belső sávot szeretem használni. Vegyesbe: mindig teli tankolom és írom egy mobilapplikációba( Nagyon szeretem, ezt a kis alkalmazást) 6,5 Liter a vegyes. Nem taposom fölöslegesen az autónak, annál jobban szeretem, de lendületesen vezetve, időnként pirosig forgatva, keresztbe minden kanyart, több külföldi utazás és napi 80 km munkába járással jött ki ez az átlag. Nagyon szeretem az autót, csak az undok rozsda, na az lesz a következő nagyobb kiadás, meg a kettőstömegű is lassan esedékes, majd a nyári motoros szezonba ezek is elkészülnek. Ezek olyan költségek amik, minden ilyen idős autónál előjönnek, de azért semmiképp nem ajánlom annak, aki egy közlekedő edényt szeretne. Ahogy mennek bele a km-ek újra jelentkezni fogok.
Köszönöm ha elolvastad.

- Kardán alkatrészek, Öninditó, A kulcsban az akkumulátor, termosztát.

Magamnak szerelem.

Fenntartási költség (7) Évjárat 2000
Előző autója? Következő autója? BMW vagy szalon autó.
Verdikt (9.0/10)

BMW 3 (E46) 1998 (2005 - 2005)