Feeling, meg amúgy jó is
Szóval kb. 1 hónapja van nálam a gép, gondoltam leírom az eddig megfogalmazódott gondolataimat. Egy biztos a feeling nagyon király: BMW-m van. A tipikus irigy magyar reakció persze egyből a fikázás, hogy compact, az a legkisebb, meg nem is olyan, meg ilyenek. Akárki akármit mond nekem nagyon tetszik a formája, sportos, fiatalos, tetszik az is, hogy 3 ajtós. Minden benne van, ami a nagyobbakba, csontpontos, bár a magyar utakra kicsit kemény futómű, hátsókerékhajtás, perfekt váltó és kormány. Még a futóműhöz annyit hozzátennék, hogy ne vegyetek rá széles gumit, nekem 225/50-es (Dunlop sport) van rajta és iszonyatosan megvezetik a nyomvájúk, ami főleg előzés közben gáz. Jó úton persze úgy megy mint az álom. Kanyarsebessége iszonytatóan nagy egy átlag autóhoz képest, komolyan mondom néha már igencsak tartani kell a nyakamat. Igaz az 1.8-as motor egyértelműen kicsi bele, de azért dinamikusan mozgatja a súlyos 1400 kilós gépet, meg csak az első komolyabb kanyarig tud emberkedni az átlag autós, akkor úgy elhagyod mint a franc. A fogyasztása iszonyat jó, sokkal kevesebbet eszik az 1.6-os golfomnál. Amióta megvettem 2200 kilómétert mentem, vegyesen város és kint, 6,8 L-re jött ki durván, de legyen 7 az is kiváló. Összességében eddig csak jót tudok elmondani róla. Az egyetlen ami nem tetszik az üléseknek zero oldaltartása van, ami egy ilyen kocsinál óriási hiba szvsz. A golfomban sokkal jobb ülések voltak. Egy szó, mint száz tetszik az autó, a csajok is imádják, baj sincs vele, mi kell még?
Update:
Sajnos a kezdeti örömködés elmúlt és a szomorú valóság az, hogy ugyan jó a kocsi, de már közel sem tudom annyira felmagasztalni. Valamiért elég érdekes hangja lett a motornak, mintha dízel lenne, holott nem az. Azt hittem a kipufogó, de elvittem szervízbe azt mondták semmi baja. Innen-onnan hallok nyiszogást is, ami eddig nem volt. Jó igaz egy 6 éves kocsin óhatatlanul öregednek a műanyagok, meg a kárpit elemek. Igazából bajom nincs vele, de mégis úgy érzem lehetne jobb is. Az egyik ablakmosó fúvóka nem nyom vizet, még szerencse, hogy 2-2 van mindkét oldalon. A fütőventillátor meg jobban fütyül, mint egy rigó. Az ablakemelő is hallatja azt a kattogást, amit oly sokan leírtak már ezen az oldalon. Szóval nem azt mondom, hogy kiábrándultam a márkából inkább azt, hogy nincs olyan autó amivel semmi baj nincs. Ezt mostmár nyugodt szívvel ki merem jelenteni.
- fütőventi - fütyül
- motor- érdekes hang (nem tudom mi lehet)
- ablakemelő - recseg
- ezeket kéne megnézetnem, de tudom, hogy el fogom sírni magam, ha megmondják a végén mennyit kell fizetnem.
Voltam olajcserén, kurva drága volt, még úgy is, hogy én vittem az olajat és még akadékoskodtak is. De mit csináljak, ha csak a márkaszervízben bízok. Nekem kókler ne nyúljon a BMW-mhez. A márkaszervízben meg mégiscsak ezekkel foglalkoznak nap, mint nap.
Fenntartási költség | (6) | Évjárat | 2002 |
Előző autója? | Golf IV | Következő autója? | BMW nagy motorral |