Autók » BMW » 3 (1998-2005)

3 320D

BMW mánia

Három éve vettem az autót előtte E21 és E36 318i-k voltak tehát BMW mánia, gondoltam bepróbálkozok egy dízellel, hátha jó lesz. Nem csalódtam jó kis nyomatékos motor, jó fogyasztással párosítva (rekord 4,7l/100km 100-as átlagsebességgel autóúton) amit nem vártam egy 2l-estől. Az első másfél évben nem sok gondom volt az autóval, egy garnitúra fékbetétet kellett csak cserélni benne. Az utóbbi egy év már nem volt ennyire fényes, valami mindig kifeküdt benne, a xenon menet közben kialudt, villany le föl és megint jó egy darabig, ezt játszottuk, amíg szét nem szedtem a lámpát darabokra azóta jó, lövésem sincs, hogy mitől javult meg! Ezt követte a hűtősün, amit egy kicsit játékos volt kicserélni, mindenkinek ajánlom :). A generátorban először a csúszógyűrűt cserélték aztán kompletten az egész generátort.
Legfrissebben az adagoló adta föl a harcot egy kicsit csúnya módon: előzés közben. Kellemetlen volt mit ne mondjak jó, hogy nem jött szembe semmi! A szerviz megnyugtatott, hogy nem egyedi az eset, sorra halnak be az adagolók és egyéb dízel specifikus alkatrészek. 240 van az autóban az nem kevés, tehát elnézem neki ezeket a hibákat.
Még mielőtt teljesen lehúznám az autót, eddig ezzel a BMW-mmel vagyok a legjobban megelégedve. Ezzel már valóban élmény az autózás még a sarki ABC-ig is , kényelmes, minden kéznél van stb.
Összességében jó a gép!!

- 1. első futómű "kutyacsont" bal, jobb,
- 2. hűtősün
- 3. xenon
- 4. generátor 2X
- 5. most éppen az adagoló halt be.

Vollay BMW szerviz Debrecen (maximálisan segítőkészek!!)

Amit tudok magam bütykölök.

Fenntartási költség (6) Évjárat 1999
Előző autója? 318i Következő autója? 325i
Verdikt (6.9/10)

BMW 3 (E46) 1998 (2005 - 2005)