BMW kereskedésből
Facelift E46 kupét szerettem volna 4 évvel ezelőtt (első autónak), mivel a forma még a mai napig a kedvenceim közé tartozik és annak ellenére, hogy kereskedésből vettem és több, mint a vételára ment a javítására az első év után, nem bántam meg, hogy ezt választottam. 20d vagy 30d között akartam választani, mert a legtöbbet munkábajáráshoz akartam használni, így a két szempont az volt, hogy tetszen és keveset fogyasszon. A kereskedésből nyilván hibátlan/költségmentes állapotban adták, de a következő fél éven belül CSAK a javítás több, mint 1 millió ft-ot elvitt, majd a következőben még egyet. Egyszer visszavittem a kereskedéshez a vásárlás után 2 hónappal, de természetesen ők nem tudtak az említett hibákról, ahogy arról sem, hogy az autó 97 ezer km-rel vissza volt tekerve, ami engem azért nem is zavart, mert egy 13 éves, dízeles autóban Magyarországon tudtam, hogy nem a gyári km van beleírva még laikusként is. Elég hosszú a történet arról, hogy próbáltam megoldani a kártérítést és hogy nem sikerült, de röviden csak annyi, hogy egy kereskedést sokkal nehezebb megfogni etéren, mint egy magánszemélyt meg nekik sokkal több rutinjuk van abban, hogy hogy kell úgy csinálni, hogy ne ők járjanak rosszul. Az autó gazdasági totálkár volt, amikor hozzámkerült, de nem bántam meg, mivel olyan autót vettem, amit szerettem volna és a mai napig tetszik kívül-belül. Abszolút nem tartom szervizigényes, mivel az említett javítás az előélete miatt történt. Szeretném még sokáig megtartani, ezért is lett az autón a 2 tömegűn és a turbón kívül minden kicserélve.
- Motor, generátor, hűtő, tartóbakok, akkumulátor, kormánymű, porlszatók, légtömegmérő, termosztát, jobb oldali ajtózás és ablakemelő szerkezet
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2003 |
Előző autója? | – | Következő autója? | – |