BMW 320D Touring (2005)
Rendkívül kényelmes és dinamikus autó. Németországban vettem teljes felszereltséggel és természetesen szervízkönyvvel, amit a mai napig vezetek.
Elővigyázatosságból még a további elemeket cseréltettem ki:
Első féktárcsák: 44000 Ft
Első fékbetétek: 26000 Ft
Első fék kopásjelzők: 5000 Ft
Sparco toronymerevítő: 46000 Ft
Katalizátor: 183000 Ft
Karterszűrő: 15500 Ft
Szívósor: 145000 Ft
Az autót hosszú utakra használom. Arányokban kifejezve a megtett kilométerimet, 90% autópálya, 10% város. Az utóban nem csörög, zörög semmi, az elektronika tökéletesen működik. Egyedül, ami kivetnivaló, pontosabban odafigyelést igényel, az a hidegben való közlekedés. Meg kell adni az időd az autónak (motor, váltó), hogy bemelegedjen, főleg télen.
Az autó átlagos évi fenntartási költsége 255 000Ft. Ebben benne vannak a hibajavítások, a kötelező szervizek, és egyéb más költségek (nyári, téli gumik, első és hátsó ablaktörlők, stb.). Soknak tűnhet, és valahol sok is az összeg, viszont az autó meghálálja a törődést, még 200000 km felett is. Én azt vallom, hogy legyen bármilyen autója az embernek, ha nem törődik vele, akkor tönkre megy. Ennek a BMW-nek ennyi a költsége, és ha valaki sokáig szeretne birtokolni és használni egy ilyen autót, akkor ennek ez az ára.
Sokan esnek abba a tévhitbe, hogy egy prémium autó a végtelenségig elmegy, zéró ráfordítással. Nos ez nem igaz, ez is csak egy autó. Csak mivel prémium, a fenntartása is az, és ezt mindig szem előtt kell tartani.
A lényeg: csak ajánlani tudom mindenkinek, ez egy igazi sportos kombi!
- Thermosztát: 12200 Ft - AGR thermosztát: 8400 Ft - Főtengely ékszíjtárcsa: 70000 Ft - Lengőkar szilentek: 28000 Ft - Akkumulátor: 35000 Ft - Differenciál szilent: 33000 Ft
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2005 |
Előző autója? | Skoda Octavia | Következő autója? | 530D Touring |