Biztos alapmodell
Első BMW, nagy élmény. Mivel féltem a lestrapált modellektől a maszek piacon, három évesen vettem a Wallis-tól. Használt autó esetében a BMW sem kivétel, tehát alaposan nézze meg a leendő tulajdonos, mielőtt megveszi. Ezt csak azért írom, mert akad egy-két lesújtó, csalódott vélemény a márkával kapcsolatba, magyarán sz...a nyúlt a tulajdonosa. Kis BMW-nél duplán igaz, mivel úgy akarnak menni vele, mint a nagy testvérekkel, mindent szét lehet hajtani, pláne ha nem gondozzák rendesen. Ha valaki egy 316-os BMW-ét akar venni, akkor tulajdonképpen csak egy dolgot mérlegeljen, hogy a 105-115 LE teljesítmény hosszú távon is "elég lesz-e". Én is ebbe "futottam" bele. A közel egy évi használat alatt semmi gondom nem volt vele. Imádtam, négy személlyel is tudott végül is 180-at menni tartósan, de azért 160-tól fogyogat az erő, ezt tudomásul kell venni. A fogyasztásával sem volt semmi gondom, megjegyzem aki "deci szintig" rágódik a benzin árán nem biztos, hogy a BMW az ő autója, pláne ha benzines. Miután kipróbáltam egy 320i-t, majd a későbbiekben 750i ill. 540i-t "rájöttem", hogy mi hiányzik a BMW-és életérzésemből. Azért írok erről mert más márkáknál 1,6 v. 1,8-2,0 kevésbé zavaró, de egy böminél sarkalatos pont. Én egy évig bírtam, majd lecseréltem egy öregebb, de kifogástalan 540i-re. Ha valakinél nem központi kérdés a teljesítmény, de egy kényelmes, elegáns, műszakilag szinte tökéletesnek mondható autót akar, annak jó választás.
- Nem romlott el rajta semmi.
Wallis Pest
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 2002 |