A spórolós
Életem első BMW-je de nem az utolsó. Hát össze sem lehet hasonlítani az előző Opelommal. Kintről behozott autó, de szerencsére fiatal és vigyáztak rá. Kivülről van aki fikázza, de nekem nagyon tetszik a kerek lámpa. A motor jó, kár, hogy csak 115 Le. De menni megy. 180-ig jól gyorsul, utána már lomha, de 200 felett van vége. A futómű szintén kiváló csak nem a Magyar " utakra ". A kényelemre semmi panasz, a sportülések nagyon kényelmesek hosszú távon is. A fogyasztás a legjobb. Autópálya, 160, 6-7 liter között max. Hátránya annyi, hogy az ülés nagyon mélyen van, egy kicsit óvatosan kell be/ki szállni, különben az ember összerugdossa az ülés oldalát. Az ablakok kicsit nyikorognak,de ez állítólag típushiba. Az olajcsere sem volt vészes anyagilag, de a vezetés élménye mindenért kárpótol. Szerencsére nem is népautó, leginkább benzines compactok rohangálnak. Voltunk vele Zell am See-ben, egy tank oda vissza!! 1200km.
Frissítés.
Már 3 éve megvan, szolgál, de nem hibamentesen. Sajnos külföldi út alkalmával behalt a légtömegmérő - aztán később kiderült, hogy az Egr szelep -. Ez necces, mert a gyorsulás=0. Kamaz jobbról előz:( Ki lett cserélve, hiba maradt, Egr szelep csere, végre jó. Sajnos az egyik alkatrész feleslegesen lett cserélve, ez olyan 100e Ft kidobott pénz.
Viszont a fogyasztás javult. Sikerült levinni 4 literre/100km. Mondjuk semmi autópálya vagy város, csak laza 90-100 országúton. De a reális az 5-5,5 liter/100km.
Negatívumként a drága alkatrészeket említeném, pozitívumként a csekély fogyasztást.
- Antenna
- Egr szelep
- Légtömegmérő
Wallis
Több szerelő ismerős, de talán most megvan a nyerő. Pintér Motorsport, aki ismeri annak nem kell bemutatni, aki nem, annak ideje megismerni:)
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2004 |
Előző autója? | Astra caravan classic | Következő autója? | Csak BMW |