Autók » BMW » 3 (1990-2000)

3 316i compact

Sportosan Elegáns Compact***

Nagyon jó kis autó. Hihetetlenül jó a futóműve. Még nincs egy hónapja , hgy nálam van a kocsi de már 2200 km-t futott nálam a kis "bömbölő".
Városi fogyasztás 8,5-9,5. Országút lábtól függően 6-9,5.
Előtte Lagunám volt a forgalmi szerint csak 20 kg-mal könnyebb a BMW a Lagunától, de gyorsulása és a rugalmassága sokkal jobb a BMW-nek pedig csak 102 lóerős szemben a Renault 107 lóerejével.
A motor négyhengeres létére nagyon egyenletesen jár, és a alacsony fordulaton is húz már. A kipörgésgátló (ASC) jó dolog de még jobb,hogy ki is lehet kapcsolni így lehet szórakozni a nedves úton.
Hátra viszonylag nehéz beszállni és a hely se túl gigantikus,de az első ülésre nagyon könnyű a beszállás a hatalmas ajtók miatt.
Az ülések hosszú úton is kényelmesek nem fájdul meg a derekam úgy mint apám Mercedesében.
Amikor ezt írtam azóta 6000 km ment az autóba az elmúlt 2 hónapban.
Még elégedettebb vagyok mint voltam. Esso 5W-40 olajat és a szűrőket cseréltem. 1hete 2000km!!-el ezelőtt. Az átlag fogyasztás ca 100 km autópálya 140-150 Km/h tempó, 300km országút 80-120 km/h tempó, 40 km városi forgalom (Graz) mellett 6,6 l !!!!
Autópálya 140-160 tempónál 7,8l átlag jött ki. És nem fájó háttal szálltam ki az egy seggel leült 430 km út után sem. A pollenszűrőt kivéve más szűrők olcsóbbak mint a Lagunáé. A pollenszűrő igen negy kedvezménnyel is 8200.- Ft és bonyoltabb a csere is mint a Renaultnál.
Nagyon jó autó midenkinek ajánlani tudom!

- semmi

A szakszervíz nagyon-nagyon drága

Fenntartási költség (7) Évjárat 1999
Előző autója? Laguna 1.6 Grandtour Következő autója? BMW
Verdikt (7.1/10)

BMW 3 (E36) 1990 (1994 - 2000)