Autók » BMW » 3 (1990-2000)

3 320i

Az önbizalomnövelő cuncimókus felszedő gépcsoda:)

Történetem kocsimmal még gyerekkoromba nyúlik vissza, ugyanis 6 éves fejjel arról álmodoztam hogy majd egyszer vezethetem a saját bömbikémet :) Aztán teltek múltak az évek és kocsinak meg nyoma sem volt. Hova tünnek egy idő után a gyerekkori álmok? Sokan válnak a szürke hétköznapi élet áldozatává és megsem próbálják álmaikat megvalósítani. Nekem elég sok időbe telt mire összegyűlt a pénz és az elszántság hogy végre magaménak mondhassak egy bimmert. A lényeg a lényeg hogy összejött a dolog és vettem egy 2 lötyis 151 lovas csodát, bár a szőlő savanyúra sikeredett picit, a miértre is ki fogok térni később.

Sokáig kellett várni arra az életetérzésre amit eddig csak olvastam a bömöstulajok írásaiból, de megérte! Önbizalom hiányt szenvedtem eddig, de ez most végre elkezdett a pozitív oldal felé mozogni. Valahogy jó érzés mikor megbámulják a járókelők a verdát. S olyan is előfordult városban, hogy álltam a piros lámpnál és az előttem lévő terepjáróból kipattant egy muksó és odajött hozzám hogy segítséget kérjen hogy jó úton halad-e célja felé. Ilyen még sohasem fordult elő velem mikor a faterom ősrégi 120-as kotkodáját vezettem :) Persze biztos, hogy nem a kocsi miatt van az egész:) Másik eset szintén pirosnál volt, amikor is a mellettem lévő csajszi elkezdett magyarázni valamit, de felhúzott ablak melett sokmindent nem értettem belőle. Lehúztam az eletromos ablakot és kiderült hogy a jobbhátsó ajtó nincs rendesen bezárva, ezt próbálta tudtomra adni:) pedig félig be volt csukva, nade valamiért ezt is véletlenül észrevették :) Esti kaland azért nem lett a dologból :)

Nos el is érkeztem a tömény valósághoz, mert elhamarkodottan döntöttem a vásárlást illettőn és egy szénakazalnyi hibát is kaptam a verdához extraként. Csak az alapvetőekből: jobb oldali ajtók nem nyíltak, ablaktörlő időnként magától bekapcsolt ha akartam, ha nem, és nem lehetett leállítani csak úgy, ha leállítottam a motort vagy megfelelő biztosíték ki. Ráadásul az ablaktörlő spriccoló sem működött tehát ´jót´ tett a szélvédőnek a száraz törlés.
Aztán jött a legalapvetőbb hibák egyike szarrákoptatott fékpofák és totálisan használhatatlan kézifék. Az hogy a napfénytető nyitógomb panele kiesett és lógott lefele egy nagyobb "fékezésnél" már csak hab volt a tortán. Az elektromos ablakemelő gombja meg besüllyedt a kaszniba ha kicsit jobban megnyomtam. Szervókormányból már csak a kormány maradt. Az ABS a múlté, valamikor biztos jól funkcionált, és még sorolhatnám a hibákat, de akkor már könyvet kellene írnom a balf@sz autóvásárlás rejtelmeiről.

Most ott tartok, hogy azon dilemázzok költsek-e mégtöbb pénzt ebbe a lóvényelő masinába vagy szabaduljak-e meg tőle de azonnal. Nehéz döntés mert a sok hiba ellenére nagyon tetszik ez a kocsi. Annyi biztos, hogyha legközelebb kocsit veszek jóval megfontoltabb leszek.
Múlnak a gyermekévek és egyszer eljön a pillanat amikor komolyan kell látni mivel is jár egy használt autó megvétele.

Összegzésképpen azt mondom jó típust választottam és minden sebességőrültnek csak ajánlani tudom ezt a márkát, csak oda kell figyelni, hogy mit veszünk meg a nagy lelkesedés közepette...én már sírok és nevetek is egyszerre az autóvásárlásos sztorimon ha felidézem miken mentem keresztül...

- ablaktörlő, bal oldali fényszóró, jobb oldali ajtók, elektromos ablakemelő, fékpofák, kézifék, hátsó híd(diffimű), szervókormány, ABS és a rengeteg kopó alkatrész

Egy autószerelő ismerős

Fenntartási költség (4) Évjárat 1991
Megbízhatóság (6) Vezetett km 2000
Előző autója? Következő autója? BMW 335
Verdikt (5.9/10)

BMW 3 (E36) 1990 (1994 - 2000)