Autók » BMW » 3 (1990-2000)

3 316iC

Akárki akármit mond... nekem elég az 1,6-os

Márciusban sikerült eladnom az e30 318iS BMW-met, s utána lázas e36 keresésbe fogtam. Igazából vagy 318iS-t vagy 320-ast akartam venni,de sajnálattal tapasztaltam,hogy rengeteg a lepusztult,elhanyagolt,széthajtott példány. Úgyhogy átgondoltam jobban és arra a következtetésre jutottam,hogy nem számít mekkora motor van benne,de az legalább jó legyen. Így találtam rá 2007 májusában erre a 316-os coupéra. Akkor lett behozva Németországból, vezetett szervízkönyvvel,garántált km-rel. 2004-ben került az utolsó bejegyzés a szervízkönyvbe,akkor volt benne 120.000km. Azért dicséretes,ha egy autót 10 éves koráig hordanak szervízbe. Az autó korához képest gyakorlatilag hibátlan. Sokan mondták,hogy a 318iS után ez nagy visszalépés lesz. Én nem mondom,hogy egy versenyautó,de ennyi lóerő ekkora kasznihoz képest szerintem jól teljesít. Az autó 1994-es! Egy 94-es kiadású 1.6-os Opelt vagy 1.6-os Ford Escortot bármikor odaver.....a 25-ös vagy az M3-as BMW-hez képest valóban egy talicska,de nem azt kell összehasonlítási alapnak venni. A fogyasztásról annyit,hogy autópályán 6,2-t mértem amikor hoztam hazafelé,pedig 130-140-et tartotam végig és városban is 7-8 között megvan. Összeségében eddig nagyon pozitívak a tapasztalatok.

- Lengéscsillapítókat kellett cserélni.
- Az ajtón lévő rozsdát kellett kijavítani.

Bátyjám végezte el rajta a javításokat,az rozsda javítást meg a lökhárítók és küszöbök színrefujását.

Fenntartási költség (4) Évjárat 1994
Előző autója? e30 318iS Következő autója? BMW e39 530D
Verdikt (6.5/10)

BMW 3 (E36) 1990 (1994 - 2000)