Autók » BMW » 2 (2014)

2 218i Active Tourer

Felvágós Babawagon

2016 októbere óta van nálam az autó, céges autóként kaptam a Babawagont. Amikor először megláttam a típust, nem tetszett, hiszen egyterű és BMW, elsőkerék-hajtással súlyosbítva. El kell felejteni benne, amit a BMW vezetési élményéről gondolunk, és máris sokkal pozitívabb szemmel nézünk az autóra. :) A formája olyan "elmegy" kategória, de egy egyterű mikor is volt szép vagy miért lenne az? Vagy inkább hogy?A BMW-s jegyeket ráaggatták, ami nem tesz egyáltalán rosszat neki.
A 16-os felni rettenetesen áll neki, de legalább komfortos. A téli egy M-es 17-es felni, azzal sem romlik sokat kényelem, de legalább ki is néz valahogy.

Hatalmas, kényelmes, és rengeteg tárolóhely van benne, aki eddig hátraült, egyből elaludt, nem véletlen a becenév.

A motorja egy 1,5 literes 3 hengeres, ami minden ellenérzésem dacára kellemes motor, hidegen csúnya a hangja, forgatva viszont kimondottan sportos, mindezt egy 6 sebességes automata váltóval megspékelve. Van benne természetesen üzemmódválasztó, de ECO módban szó szerint meghal az autó, csak és kizárólag akkor érdemes használni, ha egyenletes tempót megy az ember és esély sincs előzni a forgalomban.

Amúgy mindenre elég normális keretek között a 136 lóerő. A kocsi Komfort csomagos (automatikus bejutás, motoros csomagtérajtó), ami rettenetesen nagy áldás, ha tele van a kéz, a LED lámpákról nem is szólva, amelyek kanyarkövető funkcióval is rendelkeznek.

Egyelőre még ismerkedünk, hiszen még szinte új, de céges autó létére azért igyekszem kímélni. Ha több kilométer lesz benne, bővítem az irományt.

- Még semmi, szinte új.

Wallis Motor Duna - céges szervízek

Fenntartási költség (5) Évjárat 2016
Előző autója? 320d Következő autója?
Verdikt (7.8/10)

BMW 2 2014 (2014)