Nem lehet nem szeretni
Szeretném leszögezni, hogy a kocsit nem az ár/érték aránya miatt vettem, hanem azért, mert tetszik. Ugyanakkor fontos kiemelni, hogy az ember már a legkisebb BMW-ben is egy teljesen más minőséget érez maga körül mint egy másik autóban, valahogy érződik az a sok éves tapasztalat amit a mérnökök az egyes műszaki részletek kidolgozásával töltöttek és próbálták tökélyre fejleszteni. A kocsi egyben van, nem nyekereg, nem hullik szét, nagyon jó érzés vezetni, minden logikusan van elhelyezben benne és ergonomikusan. Az úttartása fantasztikusan jó, köszönhetően a súly elosztásának és a kormány közvetlenségének, az ember érez minden egyes mozdulatot.
A futóműve kissé kemény, de ez az élmény része, de így a tipikus pesti utakon néha kicsit rázós lehet, de nekem ezzel sem volt gond, mert az esetek 95%-ban autópályán használtam. A váltója precízen kapcsolja a sebességeket, annyi gondom volt vele, hogy az 1.fokozat kicsit erőteljesebb erőkifejtést igényelt és néha kétszer kellett kuplungolni.
Az 1.6l-es motor nem egy sport élményt nyújtó erőmű, de ha valaki tisztában van a korlátokkal és a lehetőségekkel, akkor ebből a motorból is csodákat lehet kihozni, 4000 rpm felett lehet vele dinamikusan cikázni bárhol :)
A fogyasztásával meg voltam elégedve; pályán, tempomattal, 130km/h sebességet tartva (3500rpm) a fogyasztás 7.8l körülire adódott, amit reálisan nézve elfogadható egy ilyen benzines motornál.
A kocsit premium selection-ban vettem Debrecenben, és a használtautó kereskedőről csak jót tudok írni, mintha ügyfélnek éreztem volna magam :) Kényelmes, figyelmes, korrekt ügyintézés, csak ajánlani tudom.
Aztán jött a pesti élmény, ahova ténylegesen szervizbe vittem az autót...na hát az kritikán aluli, persze általánosítani nem szeretnék, de az az ügyintéző akit én kifogtam....az volt az érzésem, hogy ha nem 7-es BMW-vel megyek, akkor örüljek, hogy egyáltalán szóba állnak velem. Másrészről az, hogy egy váltó javítás után a váltótól jön be a hang a kocsiba az természetesen az én hibám, és hogy képzelem, hogy valamit nem tettek a helyére, de végül megcsinálták és egy fillért nem kértek, nem szóltak egy szót sem, megcsinálták, de még csak elnézést sem kértek az okozott kellemetlenségekért. Azért 2010-ben EU-ban én úgy gondolom, hogy nem ez a hosszútávú fejlődés kulcsa egy vállalkozásnak.
A fenntartási költségek természetesen drágábbak mint az egyéb hasonló méretű kocsiké, de azt hiszem ezzel nem leptem meg senkit.
Hogy miért adtam el? Nos...vettem egy másikat: BMW 118d :)
És természetesen hol? Magisz Debrecen.
Ez is premium selection, 2 év garanciával, remélem olyan jól fog szolgálni mint az előző társa.
- váltóműből valami rugócska hiányzott
Magisz Kft. Debrecen
Wallis Motor Duna Kft.