Labancz, a mosolyterápia
Na jó, kezdem a rossz tulajdonsággal, mert abból csak egy-kettő van: rozsdásodik, ami egy ilyen ´fiatal´ autónál nem jó, meg nincs benne szivargyújtó, amit nem értek. De ezt a kettőt tudom mondani, mert amúgy imádom.
Szerintem tökéletes városi autó, stílusa is van és a legfontosabb: szíve is. Kompakt, de nagyon jól megy, sokszor meg lehet lepni a fél méterrel feljebb ülő kollégákat, akikből néhányat azért városban egy Cooperrel ott lehet hagyni. :) Fenntartása igazából nem drága, mert nem túl bonyolult jószág.
Amikor megvettem, az első dolog, ami szembeötlött, hogy az amúgy negativitásra hajlamos magyar-társak arcára folyamatosan mosolyt varázsol. Nem utolsó sorban az enyémre is. És ez azóta is így van. Minden úton történik vele valami vicces. Édes, kedves, kicsi és gyors.
- Hűtő, kasztni (állítólag a ´84 utáni Minik anyaga nem az igazi, ezért rozsdásodik - ezt igazolja az én Labanczom is)
Saját szerelőhöz, Sanyi bácsihoz, szoktam vinni, aki - amikor először meglátta - nem annyira örült, hogy egy csodabogarat vettünk, de szerintem mára ő is megszerette.
Megpróbáltam egy-két apróság erejéig a BMW szervízt is megkérdezni, de ők úgy érzem koncként kezelik a régi Miniket, meg nagyon drágák is.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1999 |
Előző autója? | Focus ST-de még megvan! | Következő autója? | Ő marad. Örökre. |
Verdikt | (8.5/10) |