Autók » Audi » Q5 (2017)

Q5 2.0 d quatro

nyugodt , kényelmes batár .

Oltári nagy pozitiv csalódás.
5 vagy 6 db japán SUV után váltottam. Honda CR-V -éket használtam , és mindegyik hibátlan volt, sokat is mentem velük, meg voltam elégedve . Amióta CVT váltókkal szerelik már kerestem mást, pedig nagy Honda rajongó voltam . Uuuutálom a CVT nyúlósságát , felüvöltő hangját, ezek egy mopedben elmennek, de egy autóban ......
Honda után vettem egy Lexus NX300h , talán a formája tetszett meg, és gondoltam itt az ideje a büdös dizelből kiszállni . Életem csalódása volt a Lexus. CVT váltója ugyanolyan undoritó, autópályán nagyon fogyaszt , üvölt de legalább nem is megy, kicsi a tankja, 380km után tankolni kell és az ülése nekem nagyon kényelmetlen volt. Mindig derékfájással szálltam ki az autóból 3-4 órai autózás után . Pedig milyen szép a formája a belseje is nagyon bejött . Városban jó autó annak aki a munkahelyére és bevásárolni jár vele. Nekem nem jött be.
Igy jött egy próba az Audival, évtizedek óta SUV-ban ülök, igy adta magát a Q5.
1 óra után tudtam, hogy ezt meg fogom venni .
Tapasztalataim: a 2.0l dizel , 190lóval bőven elegendő, nyomatékos . Most értem haza Ausztriából , 6,6l az átlagfogyasztása !!! ezt nem is értem, komolyan, egy ekkora batártól pazar teljesitmény. Amit a legjobban szeretek benne az a kényelem, sportulések igaz, de irtó kényelmesek. Egyik japán SUV ülése nincs a közelében sem.
Autózni vele igazán az autópályán élvezetes , nyugodt, tekintélyes, kiegyensúlyozott , halk. Oda való ! Város nem igazán a neki való terep, ahhoz kissé lomha, és nagy is 1 ember esetén , nem is olyan fürge .
Eddig mentem vele 60e km és semmi baja, pedig tartottam tőle, sok rosszat hallottam Audikról. Japán autók után tényleg aggódtam , utálom ha elromlik az autóm. De eddig semmi baja. Igaz a szervize drága , de hát ez prémium autó, mit vártam .
Összességben életem eddigi legjobb autója ! Kényelmes, biztonságos, ergonómikus, jól vezethető és jól is fogyaszt .

- eddig semmi baja, remélem sokáig igy is lesz . ablakemelők furán müködtek,nagyon nem zavart de furcsállottam . egy visszahivás keretében megcsinálták, pedig nem is kértem. igy azért sokkal jobb.

Nyíregyháza , Autó Széles.

Fenntartási költség (2) Évjárat 2018
Előző autója? nx300h Következő autója? SUV