A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a nepitelet@mail.totalcar.hu címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Audi » Q5 (2012)

Q5 3.0 TDI V6 

Az ítélet értékelése
-nincs még értékelés

Tényleg nagyon megy

Szöveges ítélet

Az 2016-ban kifutó Q5-t azért vettük újonnan, mert kiforott és megbízható konstrukció hírében áll. Az eddigi 18000 km ezt nem is cáfolta meg. A csomagtér 540l-rel elfogadható de kivülröl nagyobbra számítana az ember. Két kis gyerekkel való utazáshoz a tetöcsomagtartó elengedhetetlen. Szintén családosoknak lehet fontos, hogy a hátsó üléssor tágas, így 2 teljes gyerekülés mellett egy felnött még hosszabb utakat is kibír. Az hátsó üléssor szélessége nagyobb mint az A6-é, ez szintén letesztelve.

A 3.0 TDI motor ebben az évjaratban már 258 LE-s, 580NM és 5,9 alatt gyorsul 100-ra. Youtube-os videók taulsága szerint ezt csak a rajtautomatika használatával tudja, de azért anélkül is tényleg nagyon megy. Mivel belül igen csendes és magasan is ülünk, ezért a sebességélmény elmarad a valódi sebességtöl (azaz jóval gyorsabbak vagyunk mint gondolnánk és ezért mindenki bunkó terepjárósak gondol).

A turbo-lyuk lehetne kisebb. Comfort mode-ban a gázpedál hirtelen lenyomása után egy végtelennek tünö fél másodperc után indul csak meg... ezt lehet orvosolni a váltó sport fokozatba pöckölésével az elözés megkezdése elött, de azért ez meg tud viccelni (pl. kifordulás mellékutcából)

Én megrendeltem az adaptív futómüvet is, ez szerintem must have. Enélkül az s-line futómü nagyon kemény (tesztelve feleség panaszkodik), illetve az alap futómü túl puha... Így városban, családdal maradhat puha, országúton pedig kezdödhet a kanyarvadászat.

Eddig még nem volt dizel autóm igy a fogasztással nagyon elégedett vagyok (8,6l-s átlag a 18000 km-re, sokszor tetöcsomagtartóval és gyorsan). Ami furcsa volt hogy 15000 km után 0.5 l olajat utána kellett tölteni - ez állítólag normális turbódizeleknél, viszont még egyetlen autómnál sem kellett olajcserék között utántöltenem eddig (mind szivó benzines volt)

Említést érdemel még az adaptív tempomat - ez igen hasznos hosszú autópályázásoknál - és a Bang&Olufsen hangrendszer ami szintén inkább a családfönek lehet fontos.

Fenntartási költségei szerintem nem kiugrónak magasak, köszönhetöen annak, hogy szinte minden alkatrész elöfordul más, olcsóbb modellben is, úgyhogy van választék midenböl és a szervízek is jól ismerik. Persze azért vannak kivételek: Egy téli gumi garnitúra eredeti audi felnin (20") 3100 EUR az Audit szerint...Persze nem kell a 20" felni télire, de ha már ilyen autót vesz az ember akkor ezen kár sporólni...

Összeségében az autó egy jó kompromisszum egy családos autóbuzinak: gyors, agilis, nagy de nem túlságosan, jó vele utazni, kevesett fogyaszt. Mi kell még? Hát hogy ne romoljon el ... ezt majd meglátjuk...

Hibalista

- 18000 km alatt, szerencsére még semmi. Kopp-kopp maradjon így.

Ide hordtam szervizbe

Márkaszervíz

Értékelése:

Képek az autómról

Fenntartási költség (8) Évjárat 2016
Kényelem (8) Használati időtartam 1 év
Teljesítmény (9) Km vásárláskor 0
Megbízhatóság (9) Vezetett km 18000
Szerviztapasztalat (8) Átlagfogyasztás 8 l
Előző autója? C280 V6 Következő autója?
Ennyire szerette (8) Megérte a pénzét? igen
Verdikt (8.4/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Audi Q5 2012

További ítéletek (3 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)