Autók » Audi » A8 (1994-2002)

A8 3,7V8 tiptronic

Pénznyelő, de szeretem

Az alábbiakban leírtakon túl csak annyit hogy az vegyen ilyen autót aki fel van készülve anyagilag bármilyen meglepő javítási költségre, mert itt a legkisebb dolog is százezrekbe kerülhet ha nem vigyáz az ember.

- Az autó benzin gázos.S8 futóműve és fékei vannak a kicsinek ez a legdrágább mind közül. rögtön az elején teljes féktárcsa és fékbetétek csere, nem gyárira de közel a legjobb kategóriájúra ( 160.000,- Ft ).
- Nem sokkal később benzinpumpa, 50.000,- ,amit mint később rájöttem nem érdemes külön megvenni ( műanyag ház nélkül amivel 180.000,- az ára ) mert a benzintankban minden a kereskedésekben kapható benzincső eloldódik és akkor azt veszed észre hogy a szivattyú csak sípol de a kocsi nem megy. Nekem ez kétszer sikerült és elég égő amikor az A8 at trélerezni kell. Autómata váltó szimering állítólag 250e km-t bír aztán elengedi az olajat a váltó meg megsül. Elsőre csak 450.000,- volt a javítás de mivel "szakműhelyben" csinálták Csepelen így 10ezer km-t el is ment visszavittem ahol újra ennyire akartak lenyúlni és csak a lélekjelenlétemen múlt hogy az alkatrész áráig le tudtam alkudni ( 70.000,-) mint később kiderült azért ment ilyen könnyen mert 50ezer km után megint meghalt a váltó. Szakszervíz újra 560.000,- ( már lassan vettem még egy autót ) most végre jó. közben nyár lett és meleg légkondi csak 2000 fordulat felett működött különben meleget fújt, ki kellett cserélni vezetékeket ( el voltak égve ) feltöltés+valami elektromos kütyü és megint 70.000,-. Az ismétlés kedvéért újra elromlott a benzinszivattyú ( 50.000,- Ft )mire felvilágosított egy szerelő hogy hiába komoly ( kb 250.000,-FT-os )a gáz az autóban egy egyszerű relé hiányzik amivel gáz üzemmódban le kell kapcsolni a szivattyút különben havonta mehetek újért. Heuréka már ezt is tudom.közben volt egy nagyszervíz mert azért erre igényes vagyok, vezérműszíj görgők, ékszíj vízpumpa és megint 130.000,-.Ja 18" felni 245/40ill45 gumik pestre nem valók, nekem felnitörésem lett egy kátyúban és mire észrevettem hogy leeresztett a gumi már el is vágta azt a felni.Azóta téligumival járok puhább ezért jobban kopik de nem annyira kényes.most a bel első abs jeladó rossz, és pár napja beragadt az autómata antenna is .
- Hát dióhélyban csak ennyit és azt hogy nagyon sok bosszúság amit átéltem az autóval mind azért van mert sokan presztizsnek veszik ezeket az autókat és nem törődnek velük. Sajnos komoly szervíz igényük van amit nem lehet kispórolni mert 100 szorosan megbosszulja magát.

Autó római parti
Autómata váltóban ők voltak az igazi profik
( nem olcsók )

Mindenki más kontár ehhez a túl precíz járműhöz.

Fenntartási költség (2) Évjárat 1997
Előző autója? Scorpió 2,0dohc Következő autója? BMV M3