Autók » Audi » A8 (1994-2002)

A8 2,5 tdi quattro

maga a kényelem

nagyon szeretem! 2014 januárjában vettem hirtelen felindulásból! régóta nézegettem ezeket az a8-akat,csak nem mertem megvenni félve a fenntartási költségektől! tavaly volt egy 233le-s 6-os avantom,amit üzletre hoztam,azt használtam hónapokig e-s rendszámmal mire eladtam!aztán hónapok után csak hiányzott a személyautó,és vettem egy 98-as volkswagen passat 1,9 tdi-t. nagyon jó volt a fogyasztása,de aztán ennyi.az a8-as a kilencedik audim, ugyhogy volt összehasonlítási alapom! visszatérve az a8-ra,januárban szörfözgettem a neten és megláttam őt,másnap megnéztem,harmadnap hazavittem! 2,5tdi motoros 180le-s,amire azt írták, hogy kevés ehhez a kasztnihoz,hát szerintem teljesen elfogadhatóan viszi!első dolgom volt szerelőhöz vinni,olajcsere,szűrők,első,hátsó fékbetét csere (90000ft) szerintem nem vészes.már haza felé úto hallottam időnként egy kis nyiszorgó hangot a hátuljából,azt is megnézettem,közölte a szerelőm,hogy kb 2mm lógása van a kardántengelynek,fel kell javíttatni!még nem csináltattam meg,az árajánlat 25000-80000ft között lesz,ami kibírható!de aztán vettem bontottat tökéletes állapotban (20000ft) egy kicsit jobban fog fájni,hogy bevilágított a szerelőm az olajbeöntő nyíláson,és közölte,hogy megvannak rendesen kopva a vezérműtengelyek,és készüljek fel a felújításra ami nem lesz olcsó!mondtam neki,hogy veszek bontott jó állapotút,amik már megvannak (90000ft/2db)+ hengerfejcsavarok,szimmeringek,munkadíj kb 200000 lesz a vége! ezen kívül az autó rendben van,20000km-rel ezelőtt cserélték a vezérlést, (meg vannak a számlák),hála istennek erre nem kell költeni ! 301000km volt az autóban,amit lekérdeztem,azt mondták reális a futása! most 8000km után még a régi hengerfejekkel semmi gondom nincs az autóval,nagyon kényelmes,rengeteg a hely benne,12éve kora ellenére teli extrával (tv,navi,telefon,memóriás fűthető bőrülés, meg még a tököm tudja mik! mire a javítások végére érek sem lesz többe az autó mint 1550000ft,és ha belegondolok,hogy egy pár éves suzuki swift is ennyibe kerül alapfelszareltséggel,akkor szerintem nincs miről beszélni!tehát egy szó nem több a végére,hogy ez autó,mind minőségben,mint kényelemben!

- hengerfejek rendbetétele,kardántengely felújítás?!- helyett bontott 20000ft!!!

maszek szerelő ismerős,nagyon becsületes

Fenntartási költség (5) Évjárat 2002
Előző autója? Következő autója?
Verdikt (6.9/10)

Audi A8 1994