Szerethető drágaság
3. Audi A6-om ez. Azaz korábbiak nem tudták elvenni a kedvem. Pedig mindegyikre költeni kellett rendesen. 3-4évesen veszem és 280-300e Km-ig használom őket. Csak jól felszerelt, erős motorizáltat vettem. Ez egy 3literes 245le diesel, ami megkapta az erősebb változat vezérlő elektronikáját, így 270 felett lett a teljesítménye. Így sem sportkocsi, de remekül megy. Ami fontos, hogy soha sehol nem hagyott ott, nem robbant le, nem kellett szerelőt hívni hozzá. De mint minden korábbi A6-os a nálam töltött 3-3,5év alatt 1,5-2M-t benyelt. Ezek nem kötelező szervizek, hanem “csak” tipusra jellemző hibák. Azaz NEM tipushiba, mert azt a szervíz nem mondhatja ki. Amit nagyon nem lehet máshol elvégezni azt csinálta szakszervíz.
Nálam ezeket kellett: állófűtés kazán, váltóolaj hűtő, váltóba javitókészlet, kuplunk, lengéscsillapító, kettős tömegű lendítők., láncfeszítő. Ugyan ilyen autója van két ismerősömnek, a helyzet hasonló. De cserébe ezeket “jelzi” az autó. Nem rohad le alattad, hanem hallod a hangján, érzed a váltón stb. Egyik sem volt olyan amit azonnal kell csinálni. Megnézettem szervízben, kaptam ajánlatot és 1-2-3hónapon belülmegcsináltattam.
Simán lehet vele városban is kacsázni, parkolni, de egy németország oda vissza sem gond. Nekem vegyesbe 8L fogyasztott. Legutóbb az osztrák hegyekben 6,5L-el mentem, de német autópályán folyamatos 180-190 tempónál 12L is simán benyel (igaz ott 4-en voltunk a kocsiban).
Még egy 5-6évessel is meg lehet jelenni, nem nézik ki egyik holtel parkolójából sem. Kényelmes és nagyon szerethető, csak tudni kell fizetni a szervizelést
- Váltó, Kuplulng, Láncfeszítő, Kettős tömegű lendkerék, Álló helyzeti kazán
Brill