Autók » Audi » A6 (2004-2010)

A6 2.4 V6

A tökéletesség szobra

2010-ben vásároltam 180.000 km-rel az órájában. Szerelem volt első látásra. Bálna tekintet, hivalkodó orr, gyönyörű vonalak. A 2.4 V6-os motor, bár nem egy gyorsulási bajnok (dízel társaihoz képest), kb. 230 a vége, 200-ig eszeveszetten húz, utána már fogytán az erő. Kényelmes, jól vezethető. A kormány agyonszervózott, ami nekem személy szerint szimpatikus. Manuális hatfokozatú váltó, akár a vaj, úgy siklik be a fokozatokba, hogy az ember legszívesebben folyamatosan váltogatna. 4 személyre kényelmes, az ötödik ülés a magas kardánalagút, és a kemény kihajtható könyöklő miatt csak mazochistáknak ajánlanám. Fogyasztása abszolút elviselhető (város: 11; országút: 7,5; sztráda: 10), motorja megölhetetlen, szervízköltsége nem drámai. Csomagtartója hatalmas, szállítottam vele bútort, téglát, mindent. Soha nem hagyott cserben, igazi igavonó, kényelemmel és biztonsággal megfűszerezve. Imádom.

- Egy nagyobb meghibásodása volt, a klíma-kompresszor (250.000 Ft), a többi mind kopóalkatrész: - - Fékbetétek - Gömbcsuklók (alumínium, a hazai utak hamar tönkreteszik ezeket, először egyenetlen tartás, majd nyikorgó hanggal jelzi, hogy csere...) - Parkradar (nem csipog, még nem javíttattam meg, annyira nem hiányzik) - Motorháztető teleszkóp (eldurrantotta az olajat, 5000 Ft)

Audi Székesfehérvár - többet soha. Majdnem kifizetették velem az ő általuk szétfúrt olajteknő árát. Az autó nem készült el időben, amivel szép plusszköltséget csináltak nekem.Audi Kaposvár - szintén soha. Klíma hibával vittem el (diagnosztika, javítás), legomboltak egy szép összeget, mondták, hogy most jó lesz, feltöltötték gázzal, stb. Hazafelé már nem működött. Végül kiderült, lyukas a hűtő, ők ezt a rendszert töltötték fel. Gratulálok.

Helybéli maszek: korrekt, pontos, ügyes.

Fenntartási költség (6) Évjárat 2004
Megbízhatóság (9) Vezetett km 52000