A négy karika nem az én tipusom
Egy óriási álom lett amikor megvettük egy nagy megkönnyebbülés amikor eladtuk.Az első nagykategoriás drága autónál volt ez az érzésem hogy mi lesz ha valami drága dolgot kell benne javitani?? Pedig most már több autónk volt ebben a kategriában de ez igazán betett!Az első emlékek a nyári nyaralásból derengenek fel amikor is 38 fokos melegben autópályán egyszercsak ömleni kezd a meleg az utastérbe külföldön. Nem csak ettől vert le a viz, vajon mennyibe fog kerülni?? Hál isten ott nem kellett megjavitani de itthon sikerült az első 140 ezres javitási ajánlatból egy 2500 Ft tételt kihoznom miután mindenki cserélte volna az alkatrészt nem pedig javitotta volna...Közben ehhez a tipushoz tartozó "szervizkört" is megismertem ami nem a legszimpatikussabb... Minden van a high class szerviztől kezdve a sufni szervizig, mindenki computerrel és nagyon nagymenően mesél az autóról...vagy alázza, és persze mindenki tudós benne és vakitanak a végletekig ha látják rajtad hogy szereted az autót.Az autó jó hosszútávra rövid városi autózásra én nem ajánlom drága fenntartani (12-14 lit foigyaszt) drága szervizelni menettulajdonságai kitünőek de kemény veserázó a futóműve- hátul a quattronak köszönhetöen állandóan v.mi csikorgot-nyikorkogott a fekvőrendőrön idegesitő.Egy-egy bevásárlásnál, ismeretlen helyen történő parkolásnál jó fogyókurás adalék mert mindig görcsben volt a gyomrom ott lesz e még?? Hol ott televolt pakolva mindenféle kütyüvel..Mindenki isteniti a 3.0 tdi mi is ezért vettünk ilyet de mint kiderült ez nem a mi motorunk.Nehezen melegszik fel tehát nem jó rövidtávokra, bizonyos alkatrészei a motorban mely a most ajánlott legtöbb audi futásteljesitmenye alapján lassan cserés csiliárdok!!! porlasztócsúcs erre az a legtöbb szerelőnél lévő válasz holtankolsz?? Elárulom benzinkúton nem leszivott kannából na de 140e kmnél cserés közel 600 e forintért???? Audi a haladás technikája???....két oldali valami vezérlő kütyű (300e) hál isten ennek a nevét is már elfelejtettem. Összességében messze nem érte meg azt a pénzt amit adtunk érte, kiprobáltuk! a négy karika nem az én tipusom!!
Fenntartási költség | (1) | Évjárat | 2005 |
Megbízhatóság | (3) | Vezetett km | 52000 |