Nagy Medve
Szerintem egy igazán sportos elegáns, nagyon megbízható autó, mai napig használom közel 300000km!!!! van benne! 3 gyermekem van ( "Nagy Medve", igaz is nyugott joszág de ha kell üvölt) nyugottan közlekedek bárhol, autópályán ill. városban is, nem szeretne senki sem le taszítani az útról. ( mint ahogy ez itthon szokás). Ami tény nem olcsó a fentartása de erre mondják, hogy aki ilyen autóval jár annak ezzel számolnia kell. Jó tulajdonságot nem írnék, bár szinte csak az van neki. De természetesen vannak hibái. Rengeteget olvastam róla mielőtt megvettem ezt az autót, a légtömegmérő, a klima és az első futómű ( kormányösszekötők, gömbfejek, lengőkar ) nálam is előjöttek. Az autómataváltóval még nem volt gondom. Amivel elkeserítettek, mostanra ez is előjött, az az adagoló közel 500000 Ft ért kapok egy felújitottat, nem tudom,h létezik e olcsóbb megoldás? Viszont megérdemli. Még mindíg bízom benne. Aki ilyen autóban ül biztos tudja milyen érzés, aki nem, próbálja ki. Nem fog csalódni.
2009.02.15.
Volt olcsóbb megoldás, magyarországi adagoló felújító ( a régit felrakta padra, befecskendezési impulzus hibát adott ki, amit a kaszni computere nem tud ki mutatni, csak próba padon lehet). Mivel VP adagolórol van szó, nem foglalkoznak sokan vele. 160.000ft 1év garival. Így komplett vezérlés -görgőkkel feszítőpatronnal- és szíj csere -generátor, klimaszíj görgökkel együtt- is megtörtént. Nem volt túlzottan vészes az alkatrész ár. Komplett vezérlés 65.000ft, klima, generátorszíjak, görgök 40.000ft, feszitőpatron 25.000ft ( érdemes kicserélni, álnok egy szerkezet beszorul és megszünt a feszítés ). Még az AGR ( kipufogógáz visszavezető ) szelepet kell kicserélni, átszakadt.
Még mindíg kitartok mellette.
- Légtömegmérő, klima, futómű, adagoló, AGR szelep
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2001 |