Megbízható olajkályha!
Véleményem szerint az egyik legjobb és legtartósabb dízelmotor a VAG csoportban,és persze a legutolsó normálisan összerakott rendszer ami még nem a fogyasztói társadalomnak és a marketingnek épült.Nem áll le,nem tilt le ,nem kell állandóan hiba kódokat kiolvasni,nem rohad,nem esik szét,nincs benne 200eft-os porlasztó csúcs és nincs hengerfej csere,nincsen benne megannyi érzékelő, vezérlőegység sok marketing csingilingi......csak menni kell vele és kész.
Párizs oda vissza egy kis Oxford,Haga kitérővel csak gázolaj+ablakmosó és semmi más,igaz nem egy gyorsulás bajnok de nem lehet panaszom.Fogyasztása 130-140nél 4,5-5l városban 6-6.5l persze függ a vezetési és forgalom függvényétől. És két személy lehajtott ülésekkel vígan elalszik-fekszik benne. Az alkatrész árak nem horrorikusak ahogy említettem ezekbe még volt anyag.Ha oda figyelsz rá meghálálja és biztos nem fog cserben hagyni.
- Az előző tulaj haza vontatta mert nem indult be és senki nem mondta neki,hogy automata váltósat nem lehet vontatni.Ezért a váltó megégett pedig csak akkumulátort kellet cserélni(tulaj elmondása)benne.Hát így került a tulajdonomba mert már a tulajnak nem volt pénze a váltó felújítására és inkább eladta.A 4seb.automata váltót 140e ft újították fel és mint a DOXXA azóta is tökéletesen működik.A lengőkar,szillenek cseréje persze ez nem a típus hibája inkább a magyar utak állapotára írható.A motor és főbb alkatrészei turbó,adagoló,porlasztó,stb még gyáriak.Megfelelően gyorsul igaz nem egy rakéta ,jól fekszi az utat,keveset eszik,kifogástalan az állapota műszakilag és esztétikailag.A kötelező cseréket hajtottam csak végre rajta és csak jó minőségű alkatrészekre cserélem.
Maszek szerelő.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2000 |
Előző autója? | Audi 100 | Következő autója? | ? Az újabb típusok már nem a megbízhatóságukról híresek. |
Verdikt | (9.2/10) |