Autók » Audi » A6 (1997-2004)

A6 2,5 V6 TDI Quattro

Félre az útból, jövök, gyűjtöm a pontokat!

Nagyon szeretem, mindmáig használom. Nyáron 18as kerekekkel sem ráz. Simán le lehet vele vezetni 1500-2000 km-t 180-210km-es tempóval nem melegszik semmi, csak tankolni kell (fogyasztás max 10,5 liter!). A légtömegmérő talán az egyetlen hibás alkatrész amit cserélni kell a többszázezer alkatrész közül (ami azért nem rossz), természetessen a futómű kopó alkatrészein kívűl. Összegségében egy rendkívül megbízható, nagyon jó úttartású,kellemesen vezethető, szerethető autó. Az autó 1 hetes volt mikor megvettem 700km-el egy 1 éves használt autó áráért, szerintem jó vétel volt. Az értékvesztése nagy (mint az összes többi autónak) dehát én úgy gondolom kihasználom amennyire lehet. A szervizek betartása mellett én úgy gondolom nem nagyon érheti meglepetés az embert. A műanyag alkatrészek szinte hajszál pontosan 200000km-nél kezdek megkopni, a bőr ülések szintén, pedig ápoltam!!! Az első lökhárítót sűrűn kell fényezni a kőfelverődések miatt, nagyon jól lehet az autóval gyűjteni a pontokat 12 van és mind gyorshajtás miatt.

- Légtömegmérő többször is, kb 25000 ft, ezt az 1-t érdemes szakszervízben cseréltetni 1x mert 2 év garancia van rá, utána csak garanciában kell cseréltetni. 180000 km-nél lengéscsillapítók cseréje. Semmi komoly eddig. A szakszervíz drága és rossz.

Brill Kft. Kecskemét

Csorba János Kecskemét (nagyobb a szaktudása, mint a szakszervízben, mert előtte a fennt említett szervízben dolgozott, csak elhivatottabb a szakmája iránt és Audi, Wv márkahívő, precíz, pontos). a nagyszervizeket kb 60%os áron is meg lehet úszni gyári alkatrészekkel!!!!

Fenntartási költség (5) Évjárat 2003
Megbízhatóság (9) Vezetett km 219000
Előző autója? VW Golf IV. 1,6B Következő autója? Új Audi A6, Q7 vagy A8 és csak quattro
Verdikt (6.9/10)

Audi A6 1997 (1997 - 2004)