AUDI az isten és "A haladás technikája"
Az elején sokat gondolkodtam milyen autót vegyek: Audi, BMW, Mercedes. Tudtam bármelyiket veszem ahhoz leszek márkahű! Mindegyik forma nagyon tetszett(BMW 528 1998, Merci E280 1998), de ez az A6 egy hajszálnyival jobban a full kerek segge miatt.:) 2008 áprilisában vettem az autót állítólag 119000km rel amit én azért nem hiszek el mert a belsőn sok megmagyarázhatatlan kopás volt látható. Pl: a vaj bőr egy két helyen ki volt fakulva (nem repedve, azért szép feszes volt mondhatni hibátlan) nem vészes csak bosszantó, a kilincsek körül lekopva az arany színű burkolat, nem szólt a bal első hangszóró, nem ment fel a jobb első ablak mert szorult, az első pohártartó el volt töve, nem lehetett állítani a vezetőülést. Az elektromos dolgok rendben voltak magasságállítás, deréktámasz. (1997 es évjárat) Gondosan átnézte a szerelőm és közölte, hogy 150ezret kell még költeni rá. Gondolkodtam majd végül megvettem és olyan alkatrészeket is cseréltettem amit nem volt szükséges és így kijöttem 250ezerből.
Kicsit sokalltam, hogy a vételár mellé még a nem olcsó átírás plussz ez a szerviz de gondoltam így jó lesz sokáig! Így 3/4év után elmondhatom, hogy megérte a plusszköltést mert semmi baja nem lett, pedig hajtottam nem is keveset fél év alatt 16ezer km, nyáron rengeteget menetem vele autópályán autóúton egyaránt mostanában keveset használom havi 1200km.
A fogyasztásról csak jót tudok mondani.: autóút: 90-110 7,5-9liter autópálya: 130-150 10-11liter, 220-240 22-23,5 liter. Nagyon durva, hogy simán tartja a 240et!!! Mondjuk szerintem annyira nem gazdaságos ennyire sietni:) Város: 11-12,5 liter.(dugó, klíma elég gyakran játszik és mégis csak ennyi a fogyija, ez nagyon meglepett!!!) Most így télen 13-14,5liter de tegyük hozzá amikor volt hó elég gyakran mentem quattrozni...:) Menettulajdonságairól annyit, hogy nem nagyon tudok jobbat elképzelni... összkerék, kéziváltó, V6, 193ló, szerintem ez mindent elmond... Esőben és hóban nincs párja, hóban olyan helyeken mentem fel vele a hegyre ahol nem is hittem volna...(21%os emelkedő és társai, nem találtam olyan emelkedőt a Budai hegyekben ahol ne mentünk volna fel!!! Ja és 5en ültünk a kocsiban!!!)havas úton nagy sebességnél kanyarban kicsit tolja az orrát de hát ebben nincs ESP:) Akkor van gáz ha lefelé kell jönni, ott nagyon kell vigyázni a nagy tömeg miatt 1,6t! A futóműve nagyon érzékeny és arra költenem kell majd előbb utóbb de erre is számítottam, hála Budapest útjainak! Kanyarban elképesztően tapad köszönhatően a quattro hajtásnak! A dieselt nem ajánlom senkinek bár baráti körben van egy ilyen (2,5TDi 150ló) nagy megelégedéssel de a diesel betegségek ott is kijöttek már: adagoló, turbó,stb... amik nagyon drága alkatrészek. A benzines kicsivel többet fogyaszt de ez megbocsájtható és elég jó kompromisszum szerintem! Egy szó mint száz: életem egyik legjobb vétele mindenkinek bátran ajánlom, de csak akkor vedd meg ha látta egy komoly szakember és tudod mire számíts! Akkor nem fogsz csalódni és családi házak árát rákölteni!!! Csakis AUDIT veszek a jövőben is és én is azt mondom mint az előző hozzászóló: Ha jó autót akarsz vegyél Audit!
- Megdöbbentő de SEMMI!!! Nem gondoltam volna, hogy egy 12 éves autó tud még ennyire megbízható lenni! Amikor megvettem elvégeztem rajta egy nagy szervizt (vezérműszíj, olajcsere szűrőcserék, tárcsák, betétek, egy pár első lengőkar) és azóta semmi.
Az előző hozzászólók tanácsait megfogadtam, és nem vittem márkaszervizbe. Szerintem jól jártam olcsó és megbízható szakit találtam!
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 1997 |
Teljesítmény | (10) | Km vásárláskor | 119000 |