M1A1 Abrams
Ez el?tt az autó el?tt három Toyota Carine E 1.6 16V típusú gépet koptattam és nagyon meg voltam velük elégedve. De egy kicsit több szuflára, négykerék hajtásra és egy kicsit "keményebb", biztonságosabb vasra vágytam. Nem panaszkodom, megkaptam... Az volt benne a szép, hogy akkor is úgy tette a dolgát (ment el?re, mint a vadkan), amikor a legkevésbe sem volt az útviszony ideálisnak mondható. Konkrétan hóban verhetetlen, abból meg ugye kijutott nekünk is az elmúlt egy-két télen rendesen és a telek nem voltak ippeg rövidek. Papolhatnék még itt nyári záporokról, meg kanyarstabilitásról, de aki már vezetett quattro-t az úgyis tudja, hogy mir?l beszélek, aki meg nem, annak bátran ajánlom. A fogyasztása szerintem nem volt vészes egy ilyen kategóriájú és motorú autóhoz képest. A kopó-forgó, sz?r?, stb. cserélend? alkatrészek mindig id?ben ki voltak rajta cseréve így hát kellemetlen meglepetések sem értek. A gyári alkatrészeket a szervíz arany áron adta volna, ha vagyok olyan balek és megveszem. Az voltam. Sokáig. Úgy gondoltam, hogy jobb az ilyen autót szakszervízbe hordani, de aztán rádöbbentem, hogy egy-két régi szakiból, illetve gyári szervít?l átigazolt emberkékb?l összeállt brigádnál nincs jobb csapat. Mind szakértelemben, mind ár/értek arányban. Az autón az egyetlen dolog, ami nagyon idegesített, az az volt, hogy a bal hátsó kerék irányából hangos nyikorgás volt hallható, ami es?zések és szervíben történt zsírozás (olajozás?) után megsz?nt, majd a kiszáradás után újra kezd?dött egy rossz kordé hangvilágát hordozva maga körül. Amúgy azóta "Audi buzi" lettem, és ha nem érnek kellemetlen tapasztalatok a mostani géppel, akkor továbbra is márkah? maradok.
- M?szerfal izzó
- bal hátsó kerék irányából nyikorgó hang
Karg Autó, Kaposvár
4WD, Kaposvár
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 1995 |
Előző autója? | Carina E 1.6 16V | Következő autója? | Audi A6 2.5 TDI Quattro |
Verdikt | (7.5/10) |