dübörgő olajkályha
Nagyon nagyon megbízható autó. Talán az egyike azon utolsó autóknak amik még igazán megbízhatóak, és képesek több százezer km-t futni. Pontos, precíz váltó, kényelmes futómű. (igaz az ültetés miatt ez már nem érvényesül), fejedelmi felszereltség.
Sajnos az autót kissé érdekes állapotban vettem. Mint utólag kiderült, majd mindenhol törve voltak a karosszéria elemek. Szerencsére csak a karosszéria sérült meg komolyan. Ennek ellenére szép lassan kicsinosítgattuk. A kocsi belülről kifejezetten jó állapotban van, motorikusan is szinte hibátlan. Már csupán 1-2 külső csinosítgatás van hátra. És remélem a végén elnyeri azt az állapotot amit már rég szánok neki.
A kocsiban van egy pici chip is, és a turbó is el lett állítva így hamarabb és komolyabban húz, ami az amúgy is komoly menettulajdonságot még tovább fokozza. Igaz, a fogyasztása kissé megnőtt (kb +1L) De ez a menetdinamika kárpótol az elfüstölt többlet miatt! Igaz, én a városban nem szoktam örült módjára vezetni, inkább amolyan folyamatosan "felváltogató vagyok". Nagyritkán pörgetem 2000 fölé a motort, de nincs is szükség rá, hiszen hamar, komolyan húz. És így a megbízhatósága is megmarad. Autópályán 130 után még rettenetesen meg tud indulni, de Németországban én kipróbáltam már milyen vele majdnem 200 körül menni. Persze csak pici időre, hiszen ennek a dízelnek inkább a 130-150 fekszik igazán. Autópályán, 130nál, kellemes zene mellett vezetni ezt az autót, mesés. Csendben suhan...
A kényelem amit nyújt, még mindig kielégítő.
Nagyon megbízható autó, én nagyon szeretem. Még pár évig biztosan megtartom.
- -A szokásos kopó dolgok
- -kuplung alsó munkahenger
- -riasztó (de az nem a kocsi hibája :)
Sok helyen volt, attól függően, mikor mit kellett javítani rajta.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 1996 |
Előző autója? | civic 1.5 Vei | Következő autója? | Csak Audi kombi dízel (de az álom Dodge RAM) |
Verdikt | (7.4/10) |