Autók » Audi » A5 (2007)

A5 3.0 TDI Quattro

A5 - Az új generációs coupe

Az autót újonnan szereztem be, elég nagy előrelépés, egy 97-es Toyota Carina E gépjárművet váltott. Az elmúlt két hétben minden nap használtam, 3000 km-t tettem bele, alig bírok belőle kiszállni. Maximálisan elégedett vagyok az autó menettulajdonságaival, ugyan sportfutómű van alatta és 19-es kerekek, hibátlanul viseli a budapesti utakat is. Gyorsulásban és autópályán szinte hihetetlen, mit produkál, kevés versenytárs akad. Az összekerék meghajtás miatt szinte "tapad" az autó, nagy sebességű kanyarvételnél is teljes biztonságban érzi magát az vezető és utas egyaránt. Gyorsulásnál az ember szinte beletapad az ülésekbe, és tényleg hozza a 6 mp körüli 100 km/h-ra gyorsulást. Az autó manuális váltóval van szerelve, bár automatát szerettem volna (még nem kapható itthon 3.0 motorral), most már nagyon örülük a kézi megoldásnak. Aki szereti jobban érezni az autót és picit "játszani" vele, annak javaslom, maradjon a manuális váltónál. A Bang&Olufsen hangrendszer zseniális, aki teheti hallgassa meg milyen a hangminőség, erről nem is érdemes többet írni. Végezetül a külső. Az autó szerintem a jelenleg ebben a kategóriában kapható coupe megoldások legszebbike. Természetesen ez szubjektív vélemény, ami tény, az autót mindenhol megnézik, köszönhetően a formájának és az első LED sornak, ami nagyon "vagány" kinézetet kölcsönöz a kocsinak. Az autó háta is nagyon el lett találva, szintén messziről felismerhető az A5. Örömteli hír azoknak, akik vásárláson törik a fejüket, hogy nagyon keveset látni belőle az utakon, soha nem lesz belőle "népautó".

- Egyelőre semmi probléma.

Brill Kft. Kecskemét, első osztályú szervíz és kiszolgálás.

Fenntartási költség (8) Évjárat 2008
Előző autója? Carina E Következő autója?
Verdikt (8.5/10)

Audi A5 2007 (2007)