Autók » Audi » A4 (2012)

A4 B8 FL 2.0 TDI

Minőség élharcosa

Kedves Olvasó!

Jómagam 8 éve használok Audi A4 B8-at. Először egy 2008-as, 2.0 diesel, 143 LE-s autót használtam 4 évig. 150.000 km-el került hozzám, 100 ezer km-t tettem bele. Kisebb gondokat leszámítva elégedett voltam vele, sosem hagyott cserben.

Jelenleg egy 2013-as 143 LE, diesel, facelift-et használok. 125.000 km van benne.
Kívülről már egy kissé elfáradt a forma az új modellekhez képest, de az átlag autóknál még mindig szebb. A 2.0 diesel motor megbízható, kiforrott, a konszern legjobbja. Kormányzásra jól reagál a sportos vezetésnél is. Futóműve szépen csillapítja az út egyenetlenségeit, de ha kell jól támaszt gyorsabb tempónál kanyarokban. Már 5-6 éves korukban számítani kell futóműalkatrész cserékre. A fékek jól vannak méretezve, de taposni kell, hogy fogjon. Váltója pontosan kapcsolható, de mindkét autómban időnként akadt a kettes fokozat. A multimédia jól használható, de eljárt felette az idő, a zene közepesen szépen szól benne. Átlagfogyasztás 6 liter.
Belterén nehéz kifogást találni. A jó minőségű anyagok „szépen” öregszenek. Nincs idegesítő nyekergő hang. Jól megtervezett ergonómia jellemzi mindenhol.
Főleg hosszabb utakra használom, a sors fintora, hogy ennél a modellnél is jelen van az autópályás rezonancia.
Szerintem reális áron fentartható autó, kevés meglepetéssel.
Az is elképzelhető, hogy a következő autóm is A4-es lesz.

Ha további informűcióra lenne szüksége, remek facebook csoport a "Audi A4 B8 Hungary".

- Extra hibalista: - • gyújtáskapcsoló: 40 ezer Ft; - • EGR szelep holtpont állítás: 20 ezer Ft; - • soha meg nem oldódó autópályás rezonancia: 50-100 ezer Ft. - Kopó alkatrészek árai: - • kis szerviz (olaj, olajszűrő, levegőszűrő): 25 ezer Ft; - • fékbetétpár: 15 ezer Ft; - • vezérlés: 100 ezer Ft.

Procar márkaszervíz Székesfehérvár

Fenntartási költség (8) Évjárat 2013
Előző autója? A4 Következő autója?
Verdikt (8.1/10)

Audi A4 2012