Az autó két hete van nálam. Cégesként kaptam, opcionálisan vagy egy vadi új kombi 2 literes full extrás Chevy Cruze, vagy pedig a két éves Weltautós Audi A4 Avant volt a választás. Minden ész érv a Cruze mellett szólt (tolatókamera, myLink rendszer, 163Le stb), de mikor beültem az Audiba elvesztem :) Az autó minden egyes négyzetcentimétere kifinomult, jó minőségű anyagokból összeállított remekmű. Egyébként volt egy olyan érzésem, mintha a Weltautónál nem is akarnának rajta túladni, mert az ügyfélkezelés több volt mint kritikán aluli, de amikor kigördültem vele a telephelyükről, akkor ezt már elkezdte fedni a jótékony homály :) Az autóba eddig kb 1000km-ert raktam, tehát most csak az első benyomásokat írom le:
fogyasztás:
- országúton (100-110km/h) 5-5,5l
- autópálya (140-150km/h) 6l
- város 6-6,5l
erő:
a 143le pont elég ebbe az autóba, kellő dinamizmussal viszi a másfél tonnát, még 4 emberrel sincs ima előzés előtt. A 177le-s motor persze csak fokozná az élvezeteket.
hely:
eddig minden befért + jó ötlet a megfordítható csomagtartó tálca
hifi:
6 lemezes cd tár, 8 hangszóró, könnyű és logikus kezelhetőség, jól szól
és az eddigi negatívumok:
az autónak elég nagy a forduló köre. Elég sokfajta autót vezettem már eddig, kisebbeket, nagyobbakat, úgyhogy nem szoktam zavarba jönni egy szűkebb helyre való beparkolástól, de ezzel az autóval inkább kerülöm ezeket, mert kb kétszer annyit forgolódok vele, mint pl. a kombi focussal.
+ Nincs az autóban USB csati. Nemá... :)
100 szónak is 1 a vége, eddig imádom az autót, minden egyes eltöltött perc élvezet benne.
A 30e-s szerviznél jön az update...
- még semmi.
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 2011 |