Stresszoldó nyugalom
Sokáig-, kb 1.5 évig kerestem, igazából 1.8i turbo vagy 2.0i szívo benzinest akartam, de olyanokból nem volt értelmes darab a piacon, mind lelakott-, agyonütött, eladásra összetákolt példány volt, vagy ami jó lett volna azért túl sokat kértek. Véletlenül akadtam rá a hxxxxto.hu-n, ráadásul közel a lakhelyünkhöz, ezért is mentem ki megnézni holott 1.6i volt, emiatt-, és a korábbi negatív tapasztalatok miatt sok reményt nem fűztem hozzá. Ahogy megláttam viszont azonnal tudtam hogy ez lesz az. Igaz hogy 1.6i,de karcmentes, eredeti állapotban volt,az ára is rendben volt és a motorja is nagyon csendben járt, 3-an ültünk az autóban mikor kipróbáltuk-, szépen ment, szóval megvettem. Avval eleve tisztában voltam hogy nem egy gyorsvonatot vettem, igy nem is voltak túlzó elvárásaim a menetteljesítménnyel kapcsolatban(102 LE), ennek ellenére maximálisan elégedett vagyok ilyen téren is a kocsival, több mint 1 év-, és 25e km után is nyugodt vagyok hogy jó választás volt. A kis Audi nagyon kényelmes, rendkívül csendes, minden kézre áll benne, a gyári zene fantasztikusan szól, 4 személyel + kisgyerekkel is voltunk már hosszú távon és elfértünk mi is, és a millió csomag is. A benzintank nagy, kb 60-65 liter, 25e ből tankolom tele, evvel az én vezetési stilusommal 60% város - 40% vidék elmegyek kb 900km-t, szóval nem rossz. Egyedüli negatívumként a világosszürke belsőt tudom említeni, ami igaz hogy jól néz ki de nagyon koszolódik, valamint a könyöklő hiányát, esetleg még a fekete színt-, emiat kb 2 naponta lehetne mosóba hordani. Autópályán klimával több utassal is szépen tartja a 140-es tempót, menetzaj ekkor se szürődik át semmi. Ez az ami az autóban legjobban megfog azóta is, bármilyen bolond melós nap után ülök be az autóba, ahogy a kocsi elindul az idegeim kisimulnak és minden a helyére kerül :-)
- lambdaszonda
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2006 |