Nagyon megbizhato, de nem tul praktikus
Az elozo cegautom egy BMW 320d kombi volt, ami belul sokkal kisebb volt (a csomagtartoja konkretan egy vicc volt), viszont a beltere erezhetoen minosegibb volt es egyertelmuen jobban is gyorsult. Vissza az A4-re: eddig (2 ev 2 honapja hasznaljuk) semmi sem romlott el rajta, olajat azonban kb 5.000 km-enkent kell utantolteni. Fogyasztasaval meg vagyunk elegedve, 3 gyerekkel 500 literes tetodobozzal, a csomagtarto menyezetig pakolva 150 km/h temponal tempomattal 7.3-at fogyaszt (tenyleg a nemet autopalyakon, mivel kulfoldon lakunk). 170-nel tobbel azonban nem erdemes autozni, mert a fogyasztas elkezd meredeken emelkedni. Negativumok: nagy a szelzaj; ahhoz kepest hogy kombi, a csomagtartoja kicsi; a hatso ulesekhez nem vezet kulon szellozo; a kezifeket nem lehet behuzni, ha rendeltetesszeruen hasznaljuk az elso uleseknel levo konyoklot. Elol gyakorlatilag nincs benne pakolohely, pl. terkepnek, papirzsepinek, stb. Mivel cegautokent kaptam, es csak szinben valasztahattam, igy a kormany az alapkivitele: egy hanyas a fogasa, semmilyen korabbi regebbi/ujabb keleti/nyugati automban nem volt meg ennyire gusztustalan tapintasu a kormany. Pozitivumok: ennel erosebb motorra az esetek donto tobbsegeben nincs szukseg, jol huz es keveset is fogyaszt, Franciaorszagban autopalyan minden sebessegi korlatot betartva 5.8-at fogyasztott (nyugdijas tempoban egy tankkal autopalyan az 1.100 km hatotavolsag realis). Semmi sem romlott el rajta, az elso ulesek nagyon kenyelmesek, egyhuzamban 12-13 ora vezetes szinte "elvezheto" bennuk. A gyari CD-s hifi nagyon jo hangzasu, a sotetitett hatso uvegek sokat segitenek nyaron a felmelegedes ellen. Osszessegeben egy nagyon racionalis es jo autonak tartom, ami azonban sajnos egy mas - nem csalados - celcsoportnak keszult.
- semmi
legkozelebb talalhato markaszerviz a kotelezo szerviznel
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 2006 |
Előző autója? | BMW 320d kombi | Következő autója? | Ford Galaxy 2.2 TDCI Ghia |
Verdikt | (6.1/10) |