Megéri az árát
Fullosan felszerelve egy A4-es nagyon drága, de 100 e Km és 3 év után ugy vélem, alapvetően megérte az árát.
Nekem az erős 2,5 V6 motor az autopályákon nagyon jól jött, de a horvát autopályarendőröknek is eddig négyszer hozott némi zsebpénzt.
A quattro hajtás télen a siutaknál csodálatos biztonságot ad, és végre ezzel haza is érek ( az utolsó 100 m 15 %-os emelkedő, melyet az előző autoim hóban nem tudtak legyürni)
Ezzel megállok az utca elején és hóban álló helyzetből is felmegy. A quattroval a kanyarokat is jóval nagyobb sebességgel lehet bevenni.
Az avant - kombi- épitésnek köszönhetően még kisebb épitési fuvart is teljesithettem, és gond nélkül befér egy szörf is.
Bőr belsővel vettem, de ez nem jött be nekem. a szine továbbra is tetszik ( bézs) de nyáron ha süti a nap sokkal melegebb mint a szövethuzatok. Télen ok, mivel az ülésfütés gyorsan müködik. ( erről jut eszembe: az ülésfütés szabályozása rossz, mivel már 2. fokozatban nagyon melegit, 5-6 ra nem is lehet állitani)
Fogyasztása megfelelő, a 100 e km 80 %-át autopályán tettem meg, 10 % Bp, 10 % főut. A teljes átlag 9,2L/ 100 Km. Autopályán 150-200 közt megyek, de tartos 150-160-nál kb 9 litert eszik. Sajnos Bp-en volt hogy 300 Km-t mentem 55 literrel.
Aki spórólni akar menjen lasabban. Kipróbáltam. A quattro hajtással, automata váltóval az 1,7 t sulyu kocsi egy tankgázolaja - 55 liter - , 920 km-re volt elég. Ez szinte hihetetlen. ( autopályán 130, főutakon 80-90).
Bár 3 évenként szoktam cserélni, most ugy döntöttem adok neki még néhány évet. Ha már egyszer semmi baja, és tudom, hogy nincs szétnyuzva. Remélem hasonlókat irhatok a 200000. kk-nél is.
- könyöklö zár letörött 90e Km-nél,
- bal első ablakmozgatás tönkrement 80 e Km-nél,( müanyag!!)
Porsche H, - soha többé- pofátlanul drága
magán. féláron dolgozik a P H-hoz képest.
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2004 |
Előző autója? | primera | Következő autója? | A 4 quttro, avant |