Autók » Audi » A4 (2000-2005)

A4 1.9 TDi S-line

Dízel vadállat

Van salyát autóm, de kb ugyanannyit használom a családi Audi A4 (B6 1.9 TDi 96kw)-et. Ennek oka, hogy nagyon jól összerakott, gyors, kényelmes. Motorja valami fantasztikus, ABT chippel 118kw pontosan 160 lóerőt tud. Egyszerűen annyira tolja előre a kasznit, hogy 3000 fordulat fölé egyáltalán nem kell pörgetni. Sőt mióta belekerült a chip megszűnt a turbó lyuk és sokkal alacsonyabb fordulatról is tökéletesen húz. Vége óra szerint 230 km/h. Dinamikus tempóval haladva sem haladja meg a 4,5 - 5 literes fogyasztást vegyesben. Nyugodt vezetési stílussal haladva beéri 4,3 literrel. Sok mai autó nem tudja ilyen teljesítmény mellett ezt a fogyasztást. Gyári kipufogói elég vaskosak. A kanyarokban nagyon jól ül, mintha sínen menne. Váltója nagyon pontos rövid utakon jár. Fékek kategórián fölüliek. 2 zónás automata Climatronic teszi a dolgát.
S-line felszereltségével szinte maga a luxus. Nagyon kényelmesek az üllések, még hosszútávra is. Visszaolvasva a népítéleteket sokan arra panaszkodtak, hogy kicsi a hely. Szerintem ez egyáltalán nem így van... 185 centimmel beülve magam mögé is van hely. Gyári 10 hangfalas BOSE audió rendszer, beépített mélynyomóval maga a tökély.
B6 -os verziója ellenére, még ma is sokan megbámulják az autót. Főleg csajokat lehet vele szédíteni :D
Lámpától lámpáig való versenyzés gyakori, ha az ember Audival jár. Ha a Fiat Bravámmal megyek ilyen nincs. Összegésében nagyon jó autó az Audi A4, szinte majdnem tökéletes. Nem romlik, erős, keveset eszik, pesztízs is megvan... kell énnél több?

- Klímavezérlő - Gyári távirányító -

Auto BOAT Bratislava

Fenntartási költség (9) Évjárat 2001
Előző autója? Fiat Brava 1.9 TD Következő autója? Audi S4 vagy S6
Verdikt (9.2/10)

Audi A4 2000 (2002 - 2005)