Autók » Audi » A4 (2000-2005)

A4 2.0 FSi

2.0 Fsi Apukás elegancia

Típusváltáson gondolkodtam 2013 év vége felé, elötte B5 Passat 1.8T-m volt.Elég drágán sikerült hozzájutni(2,08M ) egy németországi elsőtulajos A4 Avanthoz amelyben 2.0 FSI 150 lovas motor "hörög".Mitagadás a Turbobenzin jobban megy, de elvisz bárhová és lehet vele előzni is.Persze ha nagyon vad vagyok akkor van , hogy vissza kell rakni 3.-ba...Kicsit puritán de kényelmes belső, de nincs túlextrázva.Bár az ülésfűtés, amely 6 fokozatban állítható számomra egy világtalálmány.Fogyasztása változó, egyszerűen nem is értem.Volt, hogy 7Literrel is beérte, de volt hogy 9,5-el.Pedig nem hiszem , hogy több volt a városi használat...
Egyáltalán nem érezni a motoron, hogy 150 lóerős de nyilván a 130 lovas változata ennél is gyengébb lehet.A motorjának hangja viszont elég tekintélyt adó sportos hörgés.
A váltója precíz, útfekvése tökéletes,csendes beltér, bár az összes lengőkar még gyári, és gyári állapotú.Az ablekemelő mechanikájának meghibásodásán kívül egy dolgot tudnék még felsorolni a levezetett 40.000+ km alatt.Körülbelül 2000 km-enként kíván egy kis desztillált vizet a kiegyenlítő tartály.Motor nem eszi, nem hengerfejes, szerintem csak simán elgőzöli a zárt rendszer.Motorolajból csupán csak annyit mint az összes söbbi német 100.E km feletti benzines autó.
Összességében egy jó kis autó.De a következő biztos, hogy turbo benzin lesz.( Vagy egy 4.2V8

- Elektromos ablakemelő a bal oldalon.Típushiba

Egy barátomhoz hordom olajcserére szerencsére eddig mást nem kellett...

Fenntartási költség (9) Évjárat 2003
Előző autója? Passat 1.8T Következő autója? Audi A6 B7
Verdikt (8.7/10)

Audi A4 2000 (2002 - 2005)