Turbó A4 - kifogtam
10 éves korában jutottam hozzá az autóhoz, mely már a vásárláskor (mint utóbb kiderült) katasztrofális állapotban volt. Laikusan beleugrottam, mert hát azonnal de már is nekem turbós benzines audi kell. Hát a másfél millán felül még ugyanennyit sikerült ráköltenem. A két év alatt minden elromlott benne a motor körül, de hangsúlyozom azért mert egy teljesen széthajtott, lelakott sz.rt vettem meg. A kocsi törve volt, a turbója ette az olajat, meg a motor is több sebből vérzett, az olajat engedte, a váltó sem volt tökéletes, a tank AC szarul volt bekötve. Persze a vásárlásakor ezekre nem igaszán figyeltem oda, meg nem is izgatott csak taposhassam neki.
A saját hülyeségem krónikáját, hogy mikor, mit és miért kellett cserélni nem írom le mert nem a típushiba, hanem a korábbi hálátlan gazdák oka az egész.
A lényeg, hogy mikor rájöttem, hogy milyen autó is van a kezemben úgy határoztam, hogy teljesen rendbe hozom a vasat, mert így sem eladni sem használni nem tudom rendesen. Ebben segítségemre volt az autószerelő barátom.
Motorfelújítás, turbó csere, fojtó szelep csere, légtömegmérő csere, komplett belső tér csere ülésekkel és műszerfallal együtt. Még az kilóméter óra egységet is kicseréltem a board komputeresre.
Összességében jó ez a fajta autó, ha előtte volt gazdája. Abban az esetben egy kiváló futóművel rendelkező és sportos autó van a kezünkben.
Teljesítményéről annyit, hogy az ilyen tuning fene gyerekek cirkuszi autóit reggelire megeszi, meg sok 2000 CM3-es benzinest is de egy 200 lovas már feladja neki a leckét. Ez 150 lovas alapból. Ezen egy chip és egy két apróság könnyedén dob 50 pacit.
Amire nagyon kell figyelni és meghálálja, hogy nagyon jó fajta olajat kell használni bele, mert a turbója olajos-vizes turbó szóval erre nagyon kényes. Sportos vezetés után járó motorral nem árt visszahűteni a turbót így megnöveljük az élettartamát.
A futómű szintén kényes(bár nagyon jó), a lengőkarok hamar elhasználódnak és kopognak, zörögnek.
Szóval összességében jó autónak tartom, csak nagyon meg kell nézni vásárláskor. Ha jó az állapota, főleg a turbó akkor sokáig autó lesz. A vezetési élmény pedig egész jó. Persze nem azoknak javasolom akik egy 200 pacisból akarnak átülni egy ilyenbe.
Ahhoz képest, hogy az enyém milyen állapotban volt nem hagyott ott sehol sem.
- Gyakorlatilag mindent kicseréltem rajta. - -lengőkarok - -turbo - -főtengely - -fojtószelep - -műszeregység - -műszerfal - -stb.
barátom.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 1995 |