Autók » Audi » A4 (1995-2001)

A4 1,9TDI 110LE

Súlyos Vasdarab..

2010.11.30.
Az autót véletlenül vásároltam, ugyanis én az elődjét, a gömbölyű 80- as avantot kerestem. Nem találtam megfelelő állapotút. Ez az A4-es az árával akadt fenn a rostán, 1998.12.-havi 1000000Ft.- ért. Az látszott az autón, hogy nem makulátlan sem kívül, sem belül,törve nem volt és műszakilag sem láttam komolyabb problémát, de úgy kalkuláltam, hogy még ha helyre is pofozom az igényeim szerint, akkor is a piaci áron belül maradok. Ez a kalkuláció nagyjából be is jött, összesítve olyan 100000-el léptem túl a jelenlegi piaci árat.1300000 körül mozog az ára. Szerintem jó vétel volt.
Az előző autóm egy 1991-es 2.0- ás 130 LE- ős honda accord volt, nos a kettő nem azonos kategória. És itt a honda győzött. Azt az élményt az audival soha nem fogom átélni, viszont már kiéltem magam és más szempontok a fontosak. Pl a gazdaságosság, ami ugyebár a benzinkúton derül ki igazán. Kiszámoltam, hogy ha az audiba ugyanúgy bele rakok 150000 km-t, csak az üzemanyagon spórolok másfél millió forintot kb. öt év alatt. És máris az audié az előny, mert a megspórolt összegből vígan megőrzöm a tökéletes műszaki állapotát.
Összességében jó választás volt, megfelelő kényelem, hatásos digit klíma, dinamikus és gazdaságos motor, kényes, de stabil futómű dtb...

- hátsó fékbetét 10000 - hátsó szilent 7000 - klíma tisztítás, töltés 14000 - szervó szivattyú 10000 - légtömegmérő 20000 - hátsó teleszkóp 30000 - bontott turbó 60000 - turbó nyomásérzékelő 11000 - kuplung szettben 36000 - vezérlécsere vízpumpával, termosztáttal 48000 - két db lengőkar 30000 - munkadíjak kb 50000 - főtengely szimering hátsó 9000 - első féktárcsák és betétek 25000 - bendix 10000 - riasztó javítás 10000 - hátsó ablaktörlő motor 10000 - - És sok apróság... -

Maszek szerelő, jó szakember kedvező árakkal Vácon

Fenntartási költség (8) Évjárat 1998
Teljesítmény (8) Km vásárláskor 203000
Előző autója? Következő autója?
Verdikt (8.3/10)

Audi A4 1995 (1999 - 2001)